RTX 3090 için mining ayarları

CaseyAffleck

Kilopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Arkadaşlar selam, RTX 3090 kart var boşta olduğu zamanlar madenciliğe bırakacağım fakat ayar bilmiyorum. Asus GPU TweakII yüklü bilgisayarda. Üzerinde oynama yapabileceğim ayarları yazacağım hangisini kaç yapmam gerekiyor, yardımcı olursanız minnettar kalırım.

GPU Boost Clock (MHz)
GPU Voltage (%)
Memory Clock (MHz)
Fan Speed (%)
Power Target (%)
GPU Temp Target (C)

Bu konularda çok bilgili değilim ama voltajı artırma, elektrik çok yakıyor o zaman.

Bu konularda çok bilgili değilim ama voltajı artırma, elektrik çok yakıyor o zaman.
Mining zaten elektrik sömüren bir şey?
Bu siteden bakabilirsin RTX 3090 Mining Settings - GPU Mining | Mining Chamber

Son düzenleme:
GPU-Z indirin. Afterburner ile tüm voltajlarda core clocku inebildiği en düşük yere çekmeniz gerekiyor. Örnek olması açısından kendi frekans/voltaj eğrim.

Memory clock değerinizi kartın ısınmadan verebildiği en yüksek yere kadar çekeceksiniz. Bunun içinde GPU-Z kullanmanız önemli. GPU-Z üzerinden veya HWMonitor üzerinden sıcaklıklarını takip edeceksiniz. Her seferinde +200 verin. 1000 mhz değerlerine ulaştığınızda +50 vermeye başlayın. Kart ısınıyorsa veya hash rate düşüyorsa yükseltmeyi bırakın. Sıcaklık değerleri 106 derece celsius üzerine çıkmamalı. 98-102 derece arası gayet iyi değerler fakat 104 derecede kabul edilebilir. 106 ve üzeri tehlikeli. Olabildiğince kartı 104 altında tutmaya çalışın. Core voltage limitini oynamayın. Fan speed'i otomatikte bırakın. Power Limit değerinizi önce %70 yapın. Sonrasında birer birer hash rate düşene kadar power limit indirmeye devam edin. Hashrate düşmeye başladığında bir önceki power limit değerine dönün.
Bu kadardı.

Herhangi bir ayar yapmadan 105 mh/s alıyorum ortalama. Bahsettiğiniz ayarları anlayamadım maalesef.

Dosya Ekleri

• 111.png
    58,8 KB · Görüntüleme: 261
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…