Merhaba arkadaşlar kendi ekran kartımı (RTX 2080 SUPER) 7200 TL'ye sattım. Kart 4-5 aylıktı. Şimdi 7200 TL'ye 12.000 TL ekleme yaparak RTX 3090 almak istiyorum. Sonrasında cebimden çıkan bu 12.000 TL'yi madencilik yaparak çıkartmak istiyorum. Sizce kaç ayda çıkartırım? Sadece parayı çıkarıncaya kadar yapacağım çünkü 6 ay sonra projelerim var. 6 ay içerisinde bana getirisi/net kazancı tahmini olarak ne olabilir?
Aşağıdaki sitede günlük 10-11 dolar arası kazanç diyor. Bu bilgi doğru ise 6 ayda aradaki farkı çıkarabilir miyim?
Not: Elektrik hesabı yapmadan net kazanç ne olur, çünkü ben kartı düşük yükte çalıştırmayı düşünüyorum.
Ben de 3070 var 1 1.5 ay civarı sadece geceleri kazdım Binance'den. Aşağı yukarı ayda 1000-1200 TL ediyordu ama sonra biraz düşünce ETH bıraktım madenciliği şimdi eski fiyatına çıktı. 3090'ın hızı 3070'in 2 katı olması gerek aşağı yukarı 2000TL getirir herhalde. Elektrik de o ay 300 TL gelmişti ama hesapladığıma göre en fazla 50-60TL olması lazım düzgün OC yapınca elektrik az gidiyor. Yani madencilik yapmak için 3090 ya da 3070 alınmaz ben kullanmak için almıştım denemek için yaptım ama illa alacaksan da madencilik yaparak parasını çıkarabilirsin. Ve benim aldığımda 3070 7000TL'di şu an bütün kartlar hala fazla pahalı. Ama mining yaparken 2 kere mavi ekran aldım OC yaptığım için galiba miningi bırakınca 3 4 aydır bir daha almadım mavi ekran.
Ben de 3070 var 1 1.5 ay civarı sadece geceleri kazdım Binance'den. Aşağı yukarı ayda 1000-1200 TL ediyordu ama sonra biraz düşünce ETH bıraktım madenciliği şimdi eski fiyatına çıktı. 3090'ın hızı 3070'in 2 katı olması gerek aşağı yukarı 2000TL getirir herhalde. Elektrik de o ay 300 TL gelmişti ama hesapladığıma göre en fazla 50-60TL olması lazım düzgün OC yapınca elektrik az gidiyor. Yani madencilik yapmak için 3090 ya da 3070 alınmaz ben kullanmak için almıştım denemek için yaptım ama illa alacaksan da madencilik yaparak parasını çıkarabilirsin. Ve benim aldığımda 3070 7000TL'di şu an bütün kartlar hala fazla pahalı. Ama mining yaparken 2 kere mavi ekran aldım OC yaptığım için galiba miningi bırakınca 3 4 aydır bir daha almadım mavi ekran.
Yok havalar ısınınca bıraktım 2 3 aydır yapmadım ama havalar biraz daha soğursa başlayacağım tekrar. Ekran kartı fanını açınca fena değil ama PC ısındığından dolayı SSD HDD RAM'ler falan da çok ısınıyor o yüzden bir zarar gelmesin diye bıraktım. Burada bu yıl 34-35 dereceyi geçti sıcaklıklar çok sıcak oluyor hava.
Yok havalar ısınınca bıraktım 2 3 aydır yapmadım ama havalar biraz daha soğursa başlayacağım tekrar. Ekran kartı fanını açınca fena değil ama PC ısındığından dolayı SSD HDD RAM'ler falan da çok ısınıyor o yüzden bir zarar gelmesin diye bıraktım. Burada bu yıl 34-35 dereceyi geçti sıcaklıklar çok sıcak oluyor hava.
Benim ekran kartı da o yüzden mi ısınıyordu acaba Normalde 76 derece olan kart 82 derece 83 derece oluyordu oyunlarda. Bu yaz ayına göre normal mi? Gaming x trio ve tuf gaming serisi bir kart almayı düşünüyorum. Önceki galax idi ve memnun kalmadım.
Benim ekran kartı da o yüzden mi ısınıyordu acaba normalde 76 derece olan kart 82 derece 83 derece oluyordu oyunlarda. Bu yaz ayına göre normal mi? Gaming X Trio ve TUF Gaming serisi bir kart almayı düşünüyorum. Önceki Galax idi ve memnun kalmadım.
Fanları %65 falan açınca 60 dereceyi geçmiyordu oyun oynarken bir de güç limitini %50 yapıyorum çok daha az ısınıyor FPS olarak da 70-80 aldığım oyunda 5-10 FPS var ediyor. Aslında senin sıcaklık normal sayılır ama ben kıstığım için bayağı düşüyor sıcaklık ama SSD 60 dereceyi geçiyor onu soğutmak için bir şey yapamadığımdan gücü kısıyorum.
Fanları %65 falan açınca 60 dereceyi geçmiyordu oyun oynarken bir de güç limitini %50 yapıyorum çok daha az ısınıyor FPS olarak da 70-80 aldığım oyunda 5-10 FPS var ediyor. Aslında senin sıcaklık normal sayılır ama ben kıstığım için bayağı düşüyor sıcaklık ama SSD 60 dereceyi geçiyor onu soğutmak için bir şey yapamadığımdan gücü kısıyorum.
İşte hocam gücü kısınca bile 70 derecenin üstüne atıyordu kendini sorun o İyi oldu bence sattığım. Satarken de ısındığı için sattığını söyledim. Ama amazonda 2080 super için bir sıvı soğutucu var efsane. Kart 60 dereceyi full voltaj tam yükte geçmiyor. Onu sonradan görünce pişman olmuştum sattığıma ama iş işten geçti