RTX 3090 mı, 4080 mi?

Şimdi burada esas konu monitörünüzün çözünürlüğü, eğer 2k-4k ultrawide bir monitörse 3090 anca kısa bir süre daha götürür. Şuanda zaten 60-100 arasında anca veriyor 2k/ultrawide . 4k'da yine 60 çevresinde dolanıyor.

4080 için kafadan 3 sene versen(full ayarlarda dersek) en az 2 senede DLSS3 kazandırır sana, diye düşünüyorum.

Benzer durumu bende 3090 mı 4070 Tİ mi diye yaşadım. 4070Tİ çıkış fiyatıı bekliyorum, ocakta çıkacak gözüküyor.
3090'ların fiyatı güzel, ama dörtte üçü mining çıkması. Oyuncu çıkmasıı bulmak çok zor, çünkü az oyuncu gidipte zamanında 3090 almıştır, aynı oyun performansındaki 3080 Tİ alıyorlardır oyuncular. Mining kart yorulmuş karttır, işte ne zaman patlayacağı belli olmuyor. Garantili olanı alsan ve patlasa, ya servin bu mining yapılarak bu hale gelmiş dese?

Birde şu var, bu kartlar güvenliyse niye adam 20-30k arası aldığı kartı 11-15'e satıyor? 4070ler yazdan önce gelmez gibi gözüküyor. gelse bile 20kdan aşağı gelip gelemeyeceği muallak.

Monitörüm 2K evet bende 3090 ın 2K ile çok uzun yıllar götüremeyeceğini düşünüyorum açıkcası. 2.el 3090 a 15k vermektense Sıfır 4080 i 30 bine almak mantıklı geliyor böyle bakınca acaba biraz daha beklersem 4080 fiyatları 2023 te düşebilir mi? bana şu anda kart işlemci vs lazım değil aslında sırf 2023 te fiyatlar artar mı diye alayım diyorum.

3090 2. el bi tane kart buldum satan kişi yurtdışından getirmiş faturasını kaybettim diyor ama kartın sıfır olduğunu bilgisayara dahi takılmadığını iddia ediyor test edip alabilirsin diyor 3090 gamerock model çok arada kaldım 15 bine sıfır olduğunda iddalı 3090 gamerock alsam mı yoksa 4080 için biraz beklesem mi 4090 fiyatlarınında düşeceği söyleniyor ama 2023te fiyatlar artar mı azalır mı çok kararsızım.

Nvidia şart değilse 6900XT'de olabilir. Ben olsam 3090 alırdım ama zaten epey güçlü kartlar bunlar en uygun fiyata geleni alıp geçmeli şahsi düşüncem.

4090 daha mantıklı. 4080'in rakibi var ama şimdilik 4090'ın rakibi yok gibi duruyor.

Tamamen aynı sıkıntıları yaşıyoruz hocam, telefon markasına kadar aynı. )
Valla kur böyle sabit devam eder mi, çıkar mı bilemiyorum valla.

Valla hocam geçen 3080ti aldım. 2k full ultra dlss kapalı 80in altına düşmedi daha çoğu oyunda ve 5xxx serisi çıkana kadar da düşeceğini sanmam. Bazı standartların yoksa misal 100hz üstü olsun, yeni olsun, dlss 3 olsun 3090 alın 2-3 seneye de 5xxx serisini veya 4090 alın derim. Ama standartlarınız varsa dediğim gibi 4080 diyorum.

@Savage33
Şu an aslında ihtiyacım yok 2023 te fiyatlar artar mı alsam mı diye düşünüyorumda orasıda belirsiz fiyatlar düşer diyen var artar diyen var çok arada kaldım.
Tamamen aynı sıkıntıları yaşıyoruz hocam, telefon markasına kadar aynı. )
Valla kur böyle sabit devam eder mi, çıkar mı bilemiyorum valla.
Bende öyle hocam o yüzden böyle arada kalıyorum fiyat artar mı azalır mı diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…