RTX 3090 sistem için 5950X hala alınır mı?

Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Benim anakartım ASUS X570 Dark Hero. Ryzen 3600'den 5900X mi yoksa 5950X mi almalıyım? Bunun yanında RTX 3090 ekran kartı kullanılacaktır. Hard corn oyun oynayıp artı yayın grafik animasyon da olacaktır. 5900X zamanında kullandım şu an bir üst model olarak 5950X alıp kullanayım diyorum.

Oyun varsa işin ucunda 5800X3D daha mantıklı ama grafik, animasyon işin içine girerse fazla çekirdekte önemli. 2'si de güzel işlemci hangisi senin için daha önemliyse ona göre seçebilirsin.

5950X parasına 7600X ve B650 anakart alabilirsiniz. Elinizdeki anakart ve ramleri satarsanız da DDR5 ram alabilirsiniz. 5950X hala alınabilir ama çok pahalı.
Hocam DDR5'e geçmek için bayağı bir parça satıp bir de anakartın sınıfını düşürmeye gerek yok diye düşünüyorum. 5950X daha mantıklı.

@Avenger DDR5 masraflı elinde uyumlu RAM'ler varken artı güclü bir anakarttan düşük karttan geçmek mantıksız drr5 paltforma kaç işlemci çıkar acaba oda önemli örnek ben 5 yıl sonra DDR5 platforma geçerim ya da çok FPS düşüşü olursa o zaman NVIDIA 5000 serisi kartlardan biri darboğaz yaparsa oda belki.

@ahmet can balcı 5950X için ikinci ele yöneleyim dedim hocam vaktiyle işlemci yüzünden ağızım yandığı için sıfır alayım diyorum.

@Avenger DDR5 masraflı elinde uyumlu RAM'ler varken artı güclü bir anakarttan düşük karttan geçmek mantıksız drr5 paltforma kaç işlemci çıkar acaba oda önemli örnek ben 5 yıl sonra DDR5 platforma geçerim ya da çok FPS düşüşü olursa o zaman NVIDIA 5000 serisi kartlardan biri darboğaz yaparsa oda belki.

Elinde anakart ve RAM varken 5950X almak mantıklı. İş amaçlı kullanımda 7600X de 7700X çok geride kalacak. 8/16 çekirdek nerede 16/32 çekirdek nerede...

@ahmet can balcı hocam sizce DDR5 kaç sene gider uzun soluklu mu olur yoksa Max 5 yıl mı tabi geleceği göremiyoruz tabii ki.
Yeni çıkan donanımlar artık DDR4 desteklemeyecek, dolayısıyla sistemi güncellemek için DDR5'e geçmek gerekiyor hocam. Mesela AMD 7000 serisinde AM4'e desteği kesmedi bile. Intel de 14. nesilde AM4 desteğini kesecektir büyük bir ihtimalle. Sadece ram frekansı değil yani olay.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı