RTX 3090 vs RX 6800XT

• Konuyu başlatan ESY
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 1.231
Daha fazla  
Arkadaşlar nakit ihtiyacımdan dolayı model düşürme niyetindeyim, kartımı 13.000 TL gibi bir fiyata satıp 8000'e RX 6800XT almak sizce mantıklı mı? Performans anlamında tatmin eder gibi geliyor. Aradaki ortalama 4.5000 TL gibi bir fark için değer mi sizce?

Bu biraz da ekranınızın çözünürlük ve tazeleme oranına bağlı. Tabii bir de DLSS ve Ray Tracing meselesi var, oyunlarda çok önemli. Nvidia'yı bırakıp AMD'ye geçmek attan inip eşeğe binmek gibi bir şey.

Bu biraz da ekranınızın çözünürlük ve tazeleme oranına bağlı. Tabii bir de DLSS ve Ray Tracing meselesi var, oyunlarda çok önemli. Nvidia'yı bırakıp AMD'ye geçmek attan inip eşeğe binmek gibi bir şey.
Bence biraz fazla aşşağıladınız. RT' yi 3090 aldığımdan beri kullandığım tek oyun Dying Light 2. DLSS meselesine gelecek olursak FSR 2.0 denemiş biri olarak aralarında tercihi etkileyecek bir fark olduğunu düşünmüyorum. Burada olay nakit ihtiyacı zaten. RX 6800 ve 6800 XT arasında düşünüyorum. Kullanacağım çözünürlük 2K, işlemcim de i5 13600KF.

Arkadaşlar nakit ihtiyacımdan dolayı model düşürme niyetindeyim, kartımı 13.000 TL gibi bir fiyata satıp 8000'e RX 6800XT almak sizce mantıklı mı? Performans anlamında tatmin eder gibi geliyor. Aradaki ortalama 4.5000 TL gibi bir fark için değer mi sizce?

Nakit ihtiyacına bağlı olarak mantıklı sayılabilir. Ama normalde mantıksız bir hareket olacaktır. İşlemciniz ile darboğaz söz konusu değil. Gönül rahatlığı ile kullanabilirsin.

Nakit ihtiyacına bağlı olarak mantıklı sayılabilir. Ama normalde mantıksız bir hareket olacaktır. İşlemciniz ile darboğaz söz konusu değil. Gönül rahatlığı ile kullanabilirsin.
Bu kartı alırken de 13.000' e aldım, bunu belirtmemişim.

Peki RX 6800 alınır mı ? Fiyat olarak 6000 TL civarlarında dolaşıyor. 2K için yeterli olur mu ?

Bence biraz fazla aşağıladınız. RT'yi 3090 aldığımdan beri kullandığım tek oyun Dying Light 2. DLSS meselesine gelecek olursak FSR 2.0 denemiş biri olarak aralarında tercihi etkileyecek bir fark olduğunu düşünmüyorum. Burada olay nakit ihtiyacı zaten. RX 6800 ve 6800 XT arasında düşünüyorum. Kullanacağım çözünürlük 2K, işlemcim de i5 13600KF.

6800XT kullanıyorum şu anda 2K da çok güzel performans alırsınız ama bundan 2 sene sonra kart yavaş yavaş 2K Ultra değil de 2K high ayarlarda kullanmanız gerekecek yani 6800XT'nin 2K da ömrü 3090 kadar olmayacak bence satmaya değmez.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı