RTX 3090 vs RX 6800XT

Celesn

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, 6800XT sahibiyim RTX 3090'a geçmek mantıklı mıdır çizimle uğraşıyorum 2.el mantıklı mıdır? Fikirleriniz önemli teşekkürler.

AMD serisine bir daha bulaşmıcam hocam çok fazla render problemi yaşadım stable diffusion kullanırken 24 gb vram ve nvdia olması bana uzun ömürlü gibi geldi oynadığım oyunlarda fps türleri the finals naraka tarzı fps çok istemiyor o yüzden mantıklımı bilemedim

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yer yer 3090 yer yer RX 6800 XT geçiyor, gereksiz olur arkadaşların dediği gibi

Hocam AMD çöpü ile NVIDIA kıyaslamak yanlış program olsun oyunlar olsun açık ara fark çok ve 24 GB.

AMD'yi çöp edecek bir gerekçeniz var mı acaba?
Kartın genel performansını bellek miktarı belirlemez belleğin performansı etkileyebilecek tek yanı bellek çeşidi ve bellek hızıdır.
Onun harici kartın mimarisi ve GPU'nun performansı önemlidir.

AMD serisine bir daha bulaşmayacağım hocam çok fazla render problemi yaşadım Stable Diffusion kullanırken 24 GB VRAM ve NVIDIA olması bana uzun ömürlü gibi geldi oynadığım oyunlarda FPS türleri The Finals naraka tarzı FPS çok istemiyor o yüzden mantıklı mı bilemedim.

Render alıyorsanız AMD mantıklı bir tercih zaten en baştan olmazdı.
Fakat güncellemek istiyorsanız 3090 yerine daha yeni nesil 4000 serisine göz atın, en azından daha güncel olur ve daha uzun ömürlü olur.
6800 XT'den 3090'na geçmek çok mantıklı değil.

AMD'ye çöp diyenler hala var, kardeşim hani AMD'yi beğenmiyor olabilirsin de ikisi de neredeyse aynı güç ekran kartları.

Ya kardeşim nerede aynı oyunda daha iyi NVIDIA render kısmına gelince AMD diye bir şey kalmıyor zaten tam çöp.

AMD'yi çöp edecek bir gerekçeniz var mı acaba?
Kartın genel performansını bellek miktarı belirlemez belleğin performansı etkileyebilecek tek yanı bellek çeşidi ve bellek hızıdır.
Onun harici kartın mimarisi ve GPU'nun performansı önemlidir.

Resim kanıtı çöp olduğuna dair 16 GB vs 24 GB 3090'da CUDA çekirdek sayısı yüksek olduğu için renderda tokatlıyor zaten.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (12).png
    Ekran Görüntüsü (12).png
    1,7 MB · Görüntüleme: 45

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı