RTX 4000 serisi laptop alınır mı?

Hilmi_Kadir

Decapat
Daha fazla  
Selam öncelikle, elimdeki laptopum ASUS TUF Gaming FX516PC özellikleri şu şekilde;
  • i5 11300H işlemci.
  • RTX 3050 4 GB ekran kartı.
  • 16 GB RAM.
  • 512 GB+1TB SSD.
Şimdi sizlere sorum şu, 4050 gibi bir laptopa geçecek olursam bana oyun oynamaktan ziyade üniversite veya günlük kullanım olarak da artısı olur mu? Bazı yapay zeka özellikleri bana günlük işlerde de yardımcı olabilecek düzeyde mi, kısacası oyun dışında da bana katabilecekleri nelerdir?

Ona göre bütçe ayırıp geçiş yapmayı planlıyorum cevaplarsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:

4050 almak o kadar fazla avantaj sağlamaz bütçeniz sıkışık ise 3050 kesinlikle RTX 4000 serisinin bana göre en büyük artısı DLSS 3.0

reis güç rtx 4050 de değil kaç w olduğu.

Çok bir şey değişmez sizin için zaten oyun oynamıyormuşsun senin için gereksiz bir yükseltme.

Çok bir şey değişmez sizin için zaten oyun oynamıyormuşsun senin için gereksiz bir yükseltme.

Oyun oynuyorum aslındada tek oyun oynamak yükseltmek için bir sebepmi üniversiteye gideceğim tek oyun için bütçe arttıramam gibime geliyor.

Oyun oynuyorum aslındada tek oyun oynamak yükseltmek için bir sebepmi üniversiteye gideceğim tek oyun için bütçe arttıramam gibime geliyor.

Bence gerek yok AAA oyunlarda(RDR2, GoW) Custom ayarlar ile en az görüntü kalitesi kaybı ile Ultra-yüksek ayar görüntü kalitesi ile 60-70 FPS verebilen bir kart 3050.

Bence gerek yok AAA oyunlarda(RDR2, GoW) Custom ayarlar ile en az görüntü kalitesi kaybı ile Ultra-yüksek ayar görüntü kalitesi ile 60-70 FPS verebilen bir kart 3050.

Hocam dediğiniz oyunşarı Ultra açmıyor gücü yetiyor ama VRAM yetmiyor.

4000 serisi almak gereksiz olur şuan bence sizin için, çünkü elinizde 3050 var ve açamadığı oyun yok, bence paranızı farklı bir alana yatırıp ilerde pc nizin yetmediğini düşündüğünüz noktada o zamanın güncel bir cihazını almanızı öneririm, ve benim düşünceme göre önümüzdeki birkaç yıl daha rtx3050 iş yapar gibi, aynı zamanda fsr3.0 da yakın zamanda gelecek ve rtx3000 serisi ile uyumlu olacak. diğer bir değişle frame generation açmamıza olanak sağlayacak bir teknoloji yakın zamanda karta gelicek. ben bu sebeplerden dolayı 3050 ile devam etmenizi öneririm şuanda. ama en üst ayarlarda oynamak gibi bir düşünceniz var ise minimum 4060 lı bir cihaz bakıp alabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…