RTX 4000 ve önceki serilerde MFG çalışabilir mi?

NemesisKnight13

Hectopat
Daha fazla  
Herkese iyi akşamlar dostlar, direkt konuya gireyim, aranızda hatırlayanlar olacaktır 4000 serisinin lansmanı yapıldıktan sonra hemen yukarıda sormuş olduğum sorunun benzerleri sağda solda sorulmaya başlandı Frame Generation bir şekilde önceki serilere getirilebilir mi şeklinde. Ben de bunu güncelleyerek tekrar sormuş olayım 4000 serisi ve önceki serilerde MFG kullanımı mümkün olabilir mi? Hatırlarsanız 4000 serisi çıktıktan sonra AMD de benzer bir yazılımı tanıttı ve bunu açık kaynak kodlu olacak şekilde topluluğa verdi, o günün modcuları bu dosyaları aldı evirdi çevirdi ve hibrit bir yazılıma dönüştürdüler. Ne tam olarak AMD FSR ne de tam olarak NVIDIA DLSS 3 oldu arada ortada bir yazılım olarak kullanıcılara sunuldu ve DLL dosyaları değiştirilerek eski kartlarda Frame Generation kullanıma açıldı, AMD yakın zamanda yeni nesil kartlarını yayınlayacak ve sosyal medyanın diğer mecralarında 2-3 yıl önce olduğu gibi NVIDIA'ya karşılık olarak bir yazılımın lansmanı yapılıp acaba tekrardan topluluğa açık kaynak kodlu olacak şekilde verilip modcular sayesinde Mfg'nin kullanımı sağlanabilir mi diye düşünen araştıran bir sürü insan gördüm. Sizlerin düşünceleri nelerdir?

İnsanı 4070 Ti Super aldığına pişman ediyor bu Nvidia. Kardeşim yeni teknolojiyi getirsene önceki nesil kartlara. Bunlar gündelik ürünler değil ki her yıl değiştirelim. AMD en eski kartlarına bile getiriyor bu kapitalist Nvidia hala para peşinde.

Hocam bende de aynı kart var ama pişman olmana gerçekten gerek yok çünkü test videolarını izlediysen 5070 ti ile 4070 ti super arasındaki tek fark MFG ve GDDR7 bellek arayüzü onun dışında oyun odaklı bir kullanım varsa üzülecek hiçbir şey yok açıkçası.Nvidia hep böyleydi yapacak bir şey yok.

Mfg güzel bir özellikte çok yüksek Hz monitöre sahip değilseniz çok da bir espirisi yok. Frame Gen'ler için minimum 60 FPS ve üstü almak lazım. Normal Frame Gen aktifken 120 FPS üstü rahat aldığınız senaryoda oldukça akıcı bir deneyim yaşarsınız. 240 Hz monitör vs olsa o zaman geçme isteği uyandırırdı. Yani MFG de 200 fps altı deneyimde gecikme hissedilecek. Çünkü baz fps 60 altına denk gelmiş oluyor.

Yok hocam pişmanlık işin şakası zaten 4070TS çoğu oyunda 5070Ti'ı geçiyor MFG olmadan. Ama yine de getirmesi lazım yani 7-8 sene önceki kartlar değil ki bunlar daha geçen senenin başında çıkmış kartlar.

Modcu abilerden dua kesilmez ,şu AMD bir lansman yapsında hele.

Oyun içinde Frame Gen açıkken (40 serisi özel) lossling scalling kullanırsanız tamamen aynı çalışmasada mantıken MFG olmuş oluyor. Bunun dışında MFG özelliği eski kartlara gelmez. Gelirse 50 serisinin anlamı kalmıyor.

Zaten FG de eski kartlara gelmedi modcuların başarısı tamamen bir de AMD,yine benzer bir senaryonun olasılığını düşünmekten uzaklaşamıyorum.

Nvidia artık donanım yerine yazılım satıyor. 5090 hariç diğer kartlar tamamen hayal kırıklığı oldu. Performans artışı çok çok az. O yüzden her yeni jenrasyonda fake frame sayısı artacak ve o seriye özel oalcak gibi duruyor.

Zaten FG de eski kartlara gelmedi modcuların başarısı tamamen bir de AMD,yine benzer bir senaryonun olasılığını düşünmekten uzaklaşamıyorum.
O tamamen AMD sayesinde yaşandı. AMD her kartta çalışan bir model yapınca modlar sayesinde DLSS ile Amd Frame Gen aktif ediliyordu 3000 ve 2000 serisinde. Amd de 4x gibi modları yapay zeka ile yaparsa bu sefer kendi kartlarına özel kalır.

Bir yerde bir yorum görmüştüm Nvidia uzun zaman sonra GTX 1080 Tİ efsanesinden sonra ilk defa seriler arası farkın en çok açıldığı seri 4000 serisi imiş,bu fark %20-30 arasında saf performans için söyleniyor tabiki ancak bu 4000-5000 serisinde %5-10 arasına düşüyor.Dolayısıyla MFG ana pazarlama stratejisi olduğu için FG de pes ettiği kadar Nvidia MFG kolay kolay pes etmeyecek gibi duruyor,hayırlısı olsun.

Eski AMD olsaydı son cümlene katılabilirdim ancak AMD eski amd değil,son zamanlarda segment farkının Nvidia ile iyice açılmasından sonra AMD artık Nvidianın yaptığı gelişmelerin bir kısmını baltalayabiliyorsam baltalayayım mantalitesinde kart çıkartıyor veya çıkartmıyor,ama bu strateji değişmişse dediğin doğru olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…