RTX 4000 ve RX 7000 Modelleri Listelendi

@Rustin Cohle Bende aynı düşüncedeyim hazır kart alma gücüm yerine gelince RX 6700XT veya RTX 3060Ti alacaktım bu haberden sonra biraz daha bekleyip yeni seri RX-RTX kartlara bir şans vereyim diye düşünüyorum. Üstüne üstlük o süre zarfında birazcık da para biriktirme şansımda olacak.

@kino açıkçası bilemiyorum hocam sende bu fikre katılır mısın?

RTX 4000 planları ne olacak bilmiyorum NVIDIA'nın. Samsung'dan TSMC'ye geçiş ve RT çekirdeklerinde gelişme söylentileri var fakat son kullanıcıya ne yansıyacak, fiyatları toparlayabilecek mi, güç tüketimini nasıl çözecek hala büyük bir soru işareti. Hali hazırda RTX 4000 serisini sene sonuna erteledi NVIDIA.

RX 7000 serisine gelirsek AMD üzerine ekleyerek gelmeye devam edecek. RX 6000 serisinin başarısı ortada, güç tüketimi başına performansı çok güzel bir yere getirdi AMD. Fiyat politikasını aynen devam ettirirse bu seride de yine fazlasıyla rekabetçi olacak gibi duruyor. İlk mesajımda da dediğim TPU olayını yaparsa NVIDIA'dan tek eksiği render performansı kalacak gibi duruyor.

RTX 4000 planları ne olacak bilmiyorum NVIDIA'nın. Samsung'dan TSMC'ye geçiş ve RT çekirdeklerinde gelişme söylentileri var fakat son kullanıcıya ne yansıyacak, fiyatları toparlayabilecek mi, güç tüketimini nasıl çözecek hala büyük bir soru işareti. Halihazırda RTX 4000 serisini sene sonuna erteledi NVIDIA.

RX 7000 serisine gelirsek AMD üzerine ekleyerek gelmeye devam edecek. RX 6000 serisinin başarısı ortada, güç tüketimi başına performansı çok güzel bir yere getirdi AMD. Fiyat politikasını aynen devam ettirirse bu seride de yine fazlasıyla rekabetçi olacak gibi duruyor. İlk mesajımda da dediğim TPU olayını yaparsa NVIDIA'dan tek eksiği render performansı kalacak gibi duruyor.

Dedikleriniz mantıklı. Render olayı benim gibi kurgu vesaire işlerde uğraşanlar için çok çok önemli bir durum. AMD bunu çözerse çok çok iyi olacaktır açıkçası. Zaten watt başına performans oranı NVIDIA'ya karşısında çok çok daha iyi, bu bir gerçek. Fiyat etmeni de Türkiye gibi ülkelerde de ön plana çıkarıyor. NVIDIA ise 4000 serisinde güç sorunu çok büyük ihtimalle devam edecek gibi son yapılan haberlerde. Üstüne üstlük yarı iletkeni TMSC'ye verdikleri için TMSC tarafında da bir yığılma olacak diye duydum. Çünkü çoğu şirket yarı iletkenlerini TMSC'ye yaptırıyor. Herkes sıraya girdi bile. :)

Teşekkür ederim hocam cevap verdiğiniz için. Aklımda daha iyi analiz ettirmemi sağladınız.

@462488 60 serisi kartlar için çok kasmaya gerek yok diyorum. AMD seneye yaza, NVIDIA da bu hızla giderse 2023 sonbaharına ancak orta segmenti getirebilir. Şu anda 6600, 6600 XT ve 3060 rahatça alınabilir kartlar bütçeye göre. RX 6600 zaten f/p olarak domine ediyor 4-6K arasını sıfır ve ikinci elde.

@kino

Açıklama için teşekkür ederim, orta segmentin de gecikmeye uğramayacağı ihtimalini aklımdan geçirince RX 7600 gibi bir kartın heybetli tanıtımından sonra 6600'ün eskiyeceğini düşünmedim değil, ama durum öyle değilmiş. Az da olsa rahatladım. 😃

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı