RTX 4050 6 GB GTA 6 kaldırır mı?

Ardawai

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Excalibur G870.1245 | i5 12450H | RTX 4050 6GB | 24GB (16+8) DDR4
RTX 4050 6 GB, i5 12450H ,16/32GB RAM sistemlerin GTA 6 açmayacağını konuşuyorlar. Bu sistem GTA 6 orta grafik 60FPS oynatır mı sizce?

Kim neyi konuşuyor çıkmamış oyunun dedikodusunu yapıyorlar hayret bir şey ya.

Neden oynatmasın hocam saçmalamayın gayet de oynatır.

Oynanır. Kesin bilgi dayımın oğlu şirkette çalışıyor o söyledi. Net bilgi burdan duyurulur.

Açmasına açar ama iyi bir oyun deneyimi için o grafik birimi düşük kalacaktır. Bunun sebeplerini şöyle sıralayabilirim;

Orta ayarlar bile olsa NPC dolu devasa bir açık dünya 6 GB'dan fazla VRAM'e ihtiyaç duyacaktır, buradan RAM'lere 1-2 GB data leak olsa %5-10 civarı performans kaybını hanemize yazarız.

Frame Generation desteği illaki olacaktır eğer tek başına DLSS stabil 60 FPS için yetmese fakat bu sefer de karşımıza Frame Generation'ın yeterli akıcılık hissi için hali hazırda çok düşük FPS alınmaması gerekliliği çıkıyor.

Kısaca orta ayarlarda oynanır ama akıcılık ve iyi performans soru işareti kalır. Düşük ayarlarda ise en iyi şekilde oynanır 4050 6 GB için. Ben orta ayarları 4060 8 GB hanesine yazıyorum.

Keyifli oynanmaz. Grafik birimin biraz canını sıkabilir. Tümden yetersiz demiyorum ama soru işareti oluşturacak bir pozisyonda.

Öngörülü davranacak olursak 32GB RAM Minimum ister diye düşünüyorum. NPC kalitesini biliyoruz Rockstar'ın. 32GB RAM kullanır demiyorum bu arada oyun. Bazı sığ akıllılar var burada. Sisteminizde 32GB RAM var olsun ister diyorum.
16 günümüzde bile yetmiyor.

Yüksek VRAM ister. Minimum 8GB olur diye de bunu tahmin ediyorum.

CPU için tahminimce minimum 12 Thread gerekir. 12 Thread ile CPU çok yüksek ihtimal C1'de çalışır neredeyse tamamen. Dizüstülerde bu oyunu oynamak zor olacak epey tahmin edeceğiniz gibi. High End Laptop'lar ama altından kalkarlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…