RTX 4050 i5 12450H laptopta RDR 2 oynarken işlemci 25W sabitleniyor

İşletim sistemi
Windows 11

Toxic

Kilopat
Daha fazla  
RDR 2'ye başladım fakat oyuna girdikten birkaç dakika sonra işlemci kendini 25 watt a sabitliyor, üstüne çıkmıyor. Boş arazilerde kayıp olmuyor ama NPC bolluğu olan yerlerde 20-25 FPS kaybediyorum. Şehirlerde mesela 90'sa bu olay olduktan sonra 60-65'lere falan düşüyor, altına bile indiği oluyor. Laptop kullanmaktayım, diğer oyunlarda watt kullanımı normal. Düşme gibi bir durum yok. Sıcaklıklar 90 derece olsa da 45watttan aşağı düşmüyor oyunlarda, bir tek RDR de oluyor.

Ekran kartı: RTX 4050.
İşlemci: i5 12450H.
RAM: 32 GB.
SSD: 512 GB.
İşletim sistemi: Windows 11.

Son düzenleyen: Moderatör:
Throttle diyeceğim ama başka oyunlarda 45'in altına düşmüyor diyorsunuz. Güç planı hangi modda?

Frekans değerleri normal mi kullanimlar bir de. İnternettekiyle hemen hemen ayni performansi aliyorsaniz sorun yoktur YT'den bakabilirsiniz.

Bu sorun olunca GPU kullanımları 65-70'e düşüyor şehir içindeyken. Bu yüzden 70-80 FPS aldığım şehirde bundan dolayı 55'lere kadar düşüyor.

Bu sorun olunca GPU kullanımları 65-70'e düşüyor şehir içindeyken. Bu yüzden 70-80 FPS aldığım şehirde bundan dolayı 55'lere kadar düşüyor.

Anlık drop yiyorsun ve darboğaz oluyor öyle olunca throttle diyeceğim 25W kullanırken pek de ısınmıyordur yazılımsal mı acaba? Frekans ne durumda

Anlık drop yiyorsun ve darboğaz oluyor öyle olunca throttle diyeceğim 25W kullanırken pek de ısınmıyordur yazılımsal mı acaba? Frekans ne durumda.

Frekans 2396 ya sabitleniyor bu olduğunda derece 80 bile olmuyor tam kullanımda sadece 90 falan oluyor ama derece sınırı 95 işlemcinin.

Frekans 2396 ya sabitleniyor bu olduğunda derece 80 bile olmuyor tam kullanımda sadece 90 falan oluyor ama derece sınırı 95 işlemcinin.

ThrottleStop kurun orada islemcinizin minimum ve maksimum degerlerinin bulunduğu sekme olacak o sekmeye girip minimum frekansı 3.5 GHz yapın Max değeri ayni bırakın kaydedip deneyin oyuna girmeden yapin Speed Shift'i işaretleyin fotoğrafta bölmenin ustünde 8 yazan yerin altındaki değeri 35 yapın.

Son düzenleme:

Minimum ve maksimum frekans yerini bulamadım. Diğerlerini yaptım.

Minimum ve maksimum frekans yerini bulamadım. Diğerlerini yaptım.

Hayır neden yaptın dostum ben sana yap demedim ki? Sadece dedigim kısmı yapman gerekiyordu. Fotoğrafları internetten aldım her işlemcinin kendine gore ayarları vardır ellemenize gerek yoktu sadece dedigim kısmı yapacaktınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…