RTX 4050 i5 12450H laptopta RDR 2 oynarken işlemci 25W sabitleniyor

İşletim sistemi
Windows 11

Toxic

Kilopat
Daha fazla  
RDR 2'ye başladım fakat oyuna girdikten birkaç dakika sonra işlemci kendini 25 watt a sabitliyor, üstüne çıkmıyor. Boş arazilerde kayıp olmuyor ama NPC bolluğu olan yerlerde 20-25 FPS kaybediyorum. Şehirlerde mesela 90'sa bu olay olduktan sonra 60-65'lere falan düşüyor, altına bile indiği oluyor. Laptop kullanmaktayım, diğer oyunlarda watt kullanımı normal. Düşme gibi bir durum yok. Sıcaklıklar 90 derece olsa da 45watttan aşağı düşmüyor oyunlarda, bir tek RDR de oluyor.

Ekran kartı: RTX 4050.
İşlemci: i5 12450H.
RAM: 32 GB.
SSD: 512 GB.
İşletim sistemi: Windows 11.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu şekilde yaptım ama hala daha 2396 ya sabitleniyor bazen. Fotoğrafı çektikten sonra oyuna girince düzeldi.

Eki Görüntüle 2537725

Bu şekilde yaptım ama hala daha 2396 ya sabitleniyor bazen. Fotoğrafı çektikten sonra oyuna girince düzeldi.

Dediğim gibi islemcinin Boost hızı 5.6GHz sanırım eğer ki şu an 3.5GHz sabit kalıyorsa siciaklıgına bakarakmin degeri 45 yapip 4.5GHz falan yapabilirsin belirtmem lazım bu yöntem islemcinin minimum frekans degerini ayarlamami sağlıyor o yüzden istersen bunu oyundan sonra düzeltebilirsin veya senin durumunda iyi bir performans istiyorsan sıcaklıklar el verdiği sürece 56 degeri yani 5.6GHz'e kadar sayı yazabilirsin serin çalışsın dersen 41 yani 4.1GHz gibi bir değer gayet yeterli.

Son düzenleme:
Dediğim gibi islemcinin Boost hızı 5.6GHz sanırım eğer ki şu an 3.5GHz sabit kalıyorsa siciaklıgına bakarakmin degeri 45 yapip 4.5GHz falan yapabilirsin o mesajida çözüldü olarak isaretlersen sevinirim.

Hala 2396 mhz de takılıyor. Bazen düzeliyor hala anlamadım.

Yazılımsal sorun var oyunda muhtemelen başka bir sebepden değil oyun ayarlariyla oynayabilirsin. Eğer duzelmezse hiç yoktan bu yöntemi kullanabilirsin.

Once Human indirdik bugün arkadaşımla galiba laptop ile alakalı bir sorun. Bu oyunda bu sorun olduğunda hem input lag hem de takılmalar meydana geliyor. RDR de pek sırıtmıyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…