Çözüldü RTX 4050 Ubuntu sistemde ekran kartı sürücüsü yüklenmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
İstanbul
Merhaba. Ubuntu yükledim normalde açılmıyordu fakat GRUB ekranında e basıp bir yere nomodeset yazıp girebildim. Şimdi kapanınca yine açılmayacak ekran kartı driverını kurmaya çalışıyorum terminalde hata verdi. Sonra sürücüler uygulamasından kurdum upuzun bir error mesajı verdi. Terminalde verdiği hata 'failed to get canoncial path of /cow' idi. Ne yapmalıyım saatlerdir uğraşıyorum ve delirmek üzereyim. (Victus 16 GeForce RTX 4050 laptop kullanıyorum.)

Çözüm
Ubuntu 22.04 kurmayı dene, 24.04 halinde hâlâ hatalar bulunabiliyor. Daha sonra 24.04 sürümüne geçmek istersen güncelleme yöneticisinden geçebilirsin.
Ubuntu 22.04 kurmayı dene, 24.04 halinde hâlâ hatalar bulunabiliyor. Daha sonra 24.04 sürümüne geçmek istersen güncelleme yöneticisinden geçebilirsin.
Hocam dediğinizi kuruyorum ve sitede 24.10 var o nasıldır diyeceğim de destek bu yılın temmuzuna kadar diyor kafam karıştı.

Ve hocam dediğinizi kurunca 'invalid magic number' 'you need to load the kernel first' hatalarını aldım. ondan sonra pop os kurdum sorun çıkmadı bu iso dosyası ile mi alakalı acaba? @Maomao

Secure Boot özelliği açık kalmış olabilir hocam. 24.10 sürümü test paketlerini içeriyor.
Yok hocam secure boot kapalı muhtemelen usb'ye atarken tam aktarılmadan çıkardım tekrar indirip deniyorum şimdi.

Secure Boot özelliği açık kalmış olabilir hocam. 24.10 sürümü test paketlerini içeriyor.
Hocam çok teşekkür ederim şu an düzgün çalışıyor. Sizce ne zaman güncelleyeyim?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı