RTX 4060 2K için yeterli mi?

Stalker 2, Black Myth: Wukong ve Alan Wake 2 gibi yeni nesil oyunlarda 50 FPS almak için ayarları Low-medium seviyesine düşürmeniz gerekir. Bir de bunun üstüne DLSS dengeli ve Frame Gen falan açmanız gerekir. Hatta seneye çıkacak oyunlarda medium ayarlarda bile oynayamazsınız muhtemelen. Boşuna masraf sadece.

Uzun vadede ekran kartı değiştirmek istemiyorsanız Full HD monitör alın. Durumum var ekran kartı değiştiririm diyorsanız QHD alınabilir.

Tüm yorumlarınız için teşekkür ederim

@EagleEnes @bluerr @Aegonide @dogan_orun @dogan_orun @R.J. Fischer @fiu @BeyazAslan @AliEgemen @ahmttunc Hepinizin yorumu için teşekkürler. Sizin yorumlarınızdan sonra biraz daha araştırıp 2k monitörden vazgeçmiştim 1080p alacaktım. Sonra aklıma şu geldi. İleride 2K ya geçmek için hem monitörü hemde ekran kartını değiştirmem gerekecek şayet şimdi 4060 li 1080p sistem toplarsam onun yerine monitörü 2k alıp kasa için 1-2 ay daha alış süresini uzatıp 4070 ya da 4070 ti almayı düşündüm. Sizce mantıklı mı? Şuan sistem dizip 2-3 yıl sonra 2K ya çıkarmak için monitör ve ekran kartı degistirecegime şimdi 2K icin ekran kartı yükseltmek. Tabi biraz daha geç olacak çünkü 2 ay gibi beklemem gerekiyor para durumundan dolayı

Son düzenleme:
Tüm yorumlarınız için teşekkür ederim

@EagleEnes @bluerr @Aegonide @dogan_orun @dogan_orun @R.J. Fischer @fiu @BeyazAslan @AliEgemen @ahmttunc Hepinizin yorumu için teşekkürler. Sizin yorumlarınızdan sonra biraz daha araştırıp 2k monitörden vazgeçmiştim 1080p alacaktım. Sonra aklıma şu geldi. İleride 2K ya geçmek için hem monitörü hemde ekran kartını değiştirmem gerekecek şayet şimdi 4060 li 1080p sistem toplarsam onun yerine monitörü 2k alıp kasa için 1-2 ay daha alış süresini uzatıp 4070 ya da 4070 ti almayı düşündüm. Sizce mantıklı mı? Şuan sistem dizip 2-3 yıl sonra 2K ya çıkarmak için monitör ve ekran kartı degistirecegime şimdi 2K icin ekran kartı yükseltmek. Tabi biraz daha geç olacak çünkü 2 ay gibi beklemem gerekiyor para durumundan dolayı
5070 alirsaniz 4070S yerine müthiş olur zaten fiyatlari yakin olacak. Cok uzun seneler rahat edersiniz.

Bütçen kısıtlı ise QHD bence biraz sıkıntılı olabilir. 24 inç Full HD monitör o kadar da kötü değil.

Ben de var 4060 ve 2K monitör. CS Valorant malo oynarsın. Black Ops 6 gibi optimizasyonu iyi DLSS de güzel çalışan oyunları da oynarsın. Sürekli BO6 oynuyorum 2K DLSS kalite ayarlar gölgeler hariç full gibi 100 110 FPS alıyorum gayet iyi.

Bazı oyunlar sorunlu ama bence. Until Dawn DLSS falan açıyorum oyun güzel gözüksün diyorum 60 70 FPS olabiliyor bazı yerlerde.

Işın izlemeyi pek acamazsin, DLSS'yi de kalite modu civarlarında açman gerekir ama 2K'nin kendinden daha net ve keskin olduğunu da hesaba katarsan daha kötü bir görüntü değil bence daha iyi bir görüntü oluyor.

Ama yok Kart rahat rahat şov yapsın oyun harici 2K avantajı da çok umurumda değil dersen FHD al ama FHD'nin büyük simgeleri bile beni itiyor artık.

Son düzenleme:
Siz dalga geçer gibi öneri yaptığınız için olabilir mi acaba?
OLED yanıklarına karşı korumalı OLED monitörlerin fiyatı herkesin alabileceği seviyede değil. Bunu elbet sizde biliyor olmalısınız. Ki özellikle bütçe sıkıntısı çeken bir kişiye bu tarz öneri yapmak onunla dalga geçmek

4060 ekran kartı almayı düşünen biri OLED monitör almayı mı düşünecek? Biraz mantık.

Aynı şeyleri sürekli tekrarlamak istemiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı