RTX 4060 8 GB ile FPS drop olur mu?

Takobat

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar 4060 sistem alacağım ama internette 8 GB VRAM diye işte drop FPS düşüşleri falan yersin diyorlar, genellikle de drop yersin diyor. Bu doğru mu yani, gerçektende yer miyim?

Hem drop falan yiceksem niye NVIDIA böyle bir şey yapsın koskoca şirket?

Hangi çözünürlükte oynayacaksınız? 1080p'de 8 gb vram'in halen 1-2 sene ömrü var bence. Gerektiğinde texture ayarı gibi vram tüketen ayarları kısabilirsiniz. Afterburner ile takip edebilirsiniz oyunlarda anlık vram kullanımını görmek için. Ama 1440p'de kullanacaksınız minimum 12 gb'lık bir tercih yapmanızı tavsiye ederim.

Vram dolduğu an drop yersiniz. Bunun marka ile bağlantısı yok. Vram dolduğu an ramleri kullanmaya başlar ramler de vram'e kıyasla çok yavaş olduğu için drop yersiniz.

Ayrıca Nvidia niye böyle yapsın diye bir şey yok. Yapıyor yani, bu karta bu kadar vram koydum diyor Vram hiç aklınıza takılmasın istiyorsanız Amd kart da bakabilirsiniz. Nvidia teknoloji ve yazılımı ile öne çıkıyor. Ben 4070 kullanıyorum 1440p'de. Vram kullanan en yüksek ayarlarda 11 gb'ı gördüğü oluyor.

Bende 4060 Ti 8 GB var bir de R5 3600 ile kullanıyorum drop falan hikaye (1080p)

4060'da yakın zamanda VRAM sorunu olacağını sanmıyorum, fakat 3060 8 GB direkt alınmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…