RTX 4060 alınır mı?

Nokro

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, ekran kartımı yükseltmeyi düşünüyorum aklımda 4060 almak var 4000 serisinde 60 ve 60 Ti kartlarının beklenilen performansı vermediğini söylediklerini gördüm incelemelerde. Şu an kullandığım bilgisayarda da 1660 Ti ve R5 3600 var bu ikisini yükseltmek istiyorum ancak hangi ekran kartına yükseltirsem yaptığım yükseltmeye değer, paraya değer bilmiyorum bütçem 18k TL. İşlemci olarak 5 5600 uygun olur diye düşünüyorum. RTX 4060 yükseltmeye değecek bir kart ise alacağım değil ise önerilerinize açığım hem GPU hemn CPU anlamında.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, ekran kartımı yükseltmeyi düşünüyorum aklımda 4060 almak var 4000 serisinde 60 ve 60 Ti kartlarının beklenilen performansı vermediğini söylediklerini gördüm incelemelerde. Şu an kullandığım bilgisayarda da 1660 Ti ve R5 3600 var bu ikisini yükseltmek istiyorum ancak hangi ekran kartına yükseltirsem yaptığım yükseltmeye değer, paraya değer bilmiyorum bütçem 18k TL. İşlemci olarak 5 5600 uygun olur diye düşünüyorum. RTX 4060 yükseltmeye değecek bir kart ise alacağım değil ise önerilerinize açığım hem GPU hemn CPU anlamında.
1660Tİ kullanıyorsanız performans ciddi artıcaktır. İşlemcinizi de 5600 olarak değiştiricem diyorsunuz. Sağlam performans artışı yakalarsınız.

Almayın hocam almayın. Masaüstü diziyorsanız NVIDIA'nın kazıklamasına gelmeyin AMD yönelin RTX 4060 fiyatına manyak kartlar var. R5 5600 yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Bakın zaten şimdi yeni FSR'da geliyor AMD almamak için düzgün bir neden göremiyorum ben. Özellikle bu bütçelerde kesinlikle ya RX 7700 ya da sizin bütçeniz yeterse RX 7800 alın. Bakın karşılaştırmalara:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Benim tavsiyem bu ikisi olur.

Fıstık gibi.

Eğer anakart Intel soketliyse;

18k bütçe ekran kartı için mi yoksa işlemci de dahil mi?
İşlemci de dahil.

Almayın hocam almayın. Masaüstü diziyorsanız NVIDIA'nın kazıklamasına gelmeyin AMD yönelin RTX 4060 fiyatına manyak kartlar var. R5 5600 yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Bakın zaten şimdi yeni FSR'da geliyor AMD almamak için düzgün bir neden göremiyorum ben. Özellikle bu bütçelerde kesinlikle ya RX 7700 ya da sizin bütçeniz yeterse RX 7800 alın. Bakın karşılaştırmalara:

Benim tavsiyem bu ikisi olur.

AMD Ekran kartlarıda fiyat performans açısından daha iyi ancak nvdiaya karşı bir yakınlığım var alıştığım için değiştiresim gelmiyor ama duruma göre almak durumunda kalırsam gayet güzel ekran kartları fiyat açısından da.

4060 ti al bütçen yetiyor yanınada 5600 miss.
Sizce 4060ti yanına 5600 mü mantıklı yoksa ilerde upgrade yapma açısından bakarsak işlemciyi biraz yüksek tutarak r5 7600 mü almak daha ileriye dönük olur gerek var mı sizce?

İşlemci de dahil.

AMD ekran kartları da fiyat performans açısından daha iyi ancak NVIDIA'ya karşı bir yakınlığım var alıştığım için değiştiresim gelmiyor ama duruma göre almak durumunda kalırsam gayet güzel ekran kartları fiyat açısından da.

Tamamdır hocam. 4060 Ti'da kötü bir kart değil bu arada gayet çok iyi. Ama benim fikrim belirttiğim gibi :D

@Nokro, vallahi ikisi de olur. 5600 de güzel işlemcidir 7600 de. Bütçe yetiyorsa tabii ki 7600 ancak sanırım 4060 Ti ile beraber 7600'e bütçe yetmiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı