RTX 4060 alınır mı?

Bütçe
13.000

Arda_4707

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba uzun vadeye yönelik bir ekran kartı almak istiyorum. Malum seneye GTA 6 çıkış yapacak 2026'da veya daha sonra da oyun PC'ye de elbet gelecektir. Hem buna yönelik hem de gelecekte çıkacak diğer oyunlara yönelik bütçeme uygun sağlam bir ekran kartı almak istiyorum. 13 bin TL bütçem var daha yukarı çıkabilir miyim sanmıyorum. Elimde MSI GTX 1660 Super Ventus XS OC 6 GB ekran kartı var bunu ikinci elden satıp daha iyisini almak istiyorum. Uzun zamandır aklımda RTX 4060 var lakin birkaç yerde gördüğüm yorumlarda 8 GB ekran kartı VRAM bakımından çıkacak oyunlarda yetersiz kalabilir deniliyor. Oyunları 1080p 144Hz monitörümde oynuyorum ve değiştirmeyeceğim. AMD ekran kartı tavsiye edenler oluyor ancak DLSS 3.0 ve driver avantajı yüzünden NVIDIA tercih etmek istiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Ekran kartı tavsiyelerinizi bekliyorum. Darboğaz ve diğer sıkıntıların olmaması için sistemim yazıyorum ona uygun önerirseniz iyi olur.

Sistemim: Anakart:
ASUS Prime A520M-K
AMD Ryzen 5 5500 6 çekirdek 3.60 GHz.
16 GB RAM.
Frisby 650W 80+ PSU.
Kasa eni 40 boyu 35.

4060'ın uzun ömürlü olabilecek bir gücü yok. DLSS falan derken FPS artışı görürsünüz ama iş o noktaya gelecekse ikinci elden 6800 XT çekin. FSR ile 4060'ın ulaşamayacağı seviyelere gelirsiniz. AMD istemiyorsunuz lakin F/P mevzusu bu tür bir gerçek içeriyor.

Yani diyorsunuz ki amd almak uzun vade açısından daha mantıklı. Amd ekran kartlarında driver sorunu var mı? DLSS ve RTX özelliklerini göz ardı etmek mantıklı mı? Önerirseniz ikinci el değilde 0 olarak hangi amd ekran kartını önerirsiniz?

Driver Veya sürücü sorunları sadece 500 ve 5000 serisinde var senin alacağın kart RX 6700 XT - sıfır fiyatı 12000 TL hem daha ucuz hem de aralarında yaklaşık 20 FPS'lik bir fark var

Her türlü özellik (RTX,DLSS,FSR,Fiyat) göz ününe koyulduğunda 8Gb 4060Ti mı yoksa 12Gb RX 6700Xt mi daha iyidir? Oyun testlerinde dlss açılınca 4060 farkı açıyor ve upscaling olmasa da birçok oyunda 3-5 fps ile öne geçiyor. Aradaki fiyat farkına değer mi hangisi gelcek bakımından daha iyi olur? Birde darboğaz yaparlar mı R5 5500 ile?

RTX evet oyunlara biraz gerçeklir veriyor ama. AMD de FSR da bayağı geliştirmeler yapıyor. Fiyat açısından da iyi sana tek tavsimyem RX 6700XT 12 GB darboğazda yapmaz o işlemciyle

4060 Ti'ı beğenmeyip satıp 6800XT'ye geçen biri olarak karttan çok memnun olduğumu belirtmek isterim ileride de ya 7800XT ya 3090 ya da NVIDIA 5000 serisi düzgün VRAM'la çıkarsa ona geçerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…