RTX 4060 alınır mı?

8 GB VRAM'e yetmiyor diyenler var. Acaba ne yapıyorlar da yetmiyor?
Yetmeyen tonlarca oyun ve yazılım var, tutup eski oyunlarda bana 4 GB bile yetiyor diyorsan eski oyunlara devam edersin, kartın gücü yettiği halde oyunlarda stutter sorunu yaşarsın, ayarları olması gerektiği gibi açamazsın. Maliyetlerden ötürü 8 GB yapılıyor bu kartlar, hazır sistem harici almayın.

Merak etme adam 3050'li laptoptan geçip 8 GB'nin eksikliğini pek hissetmez Rust'ta bende hissediyorum biraz tabii.

Merak etmiyorum ancak şurada 5-10k fazla vermek size sistemin fazladan birkaç yıl daha performans sorunu yaşatmaması anlamına gelir ki bu çok daha akıllı bir yatırım. RTX 3050'li laptop alan birisi bugün pek çok oyunda performans sorunu yaşarken RTX 3060'lı bir cihaz alan bir kişi fiyat performans konusunda verdiği paranın karşılığını misli ile almış durumda.

NVİDİA Vram cimriliği yapmasa güzel ekran kartları aslında.

Hocam CS2 bile ayarları yükseğe aldığınızda 7.5 GB bandında VRAM tüketiyor. Bu düşünceye sahip arkadaşlar zamanında da 8 GB VRAM gereksiz diyorlardı ancak döneminde RX 570-580 gibi kartlarla rekabet eden hatta önlerine geçen GTX 1060 artık VRAM yetersizliği sebebi ile testlerde bu kartların bariz gerisine düşüyor.

Bence RTX 5000 serisinden bir kart almalısın. Geleceğe yatırım olur. VRAM konusuna gelecek olursak da nadir de olsa bazı oyunlara 8 GB VRAM yetmiyor. Örnek: İndiana Jones The Great Circle.

Vallahi adamın pek oyun kültürü yok gibi ki yeni çıkan oyunların hepside eksik eski oyunlar çok daha tatminkar tabii GTA 6 oynamam derse diye düşündüm ve az butcesi var sandim ancak 70k bütçe ile 4060 soruyor adam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…