RTX 4060 boşta 48-50 derece

Venüsss

Centipat
Daha fazla  
Merhaba RTX 4060 kullanıyorum boşta dediğimde Discord'a Instagram'ya falan bakıyorum. Oyundayken 65 dereceyi geçtiğini görmedim. Sadece boştayken biraz fazla değil mi?

Merhaba RTX 4060 kullanıyorum boşta dediğimde Discord'a Instagram'ya falan bakıyorum. Oyundayken 65 dereceyi geçtiğini görmedim. Sadece boştayken biraz fazla değil mi?
Laptop mu kullanıyorsunuz?

Sıcaklıklar normal. Kartınız belli bir dereceyi geçmediği sürece fanını çalıştırmaz. Belli bir dereceye kadar ısınır sonra fanını çalıştırır ve soğutur. Benim ekran kartım da boşta pek serin çalışmıyor çünkü fanını durduruyor. Bu arada kartınızın markası ve modeli neydi? Fan stop özelliği olmayabilir diyeceğim de basit bir özellik ve koymayan marka kalmadı diye biliyorum. 3000 serisi Zotac kartların bazılarında yoktu mesela 4000 serisinde eklemişlerdir belki.

Dosya Ekleri

• Screenshot_63.png
    Screenshot_63.png
    32,7 KB · Görüntüleme: 50
Son düzenleme:
Elimde Zotac RTX4070 Super OC Edition iki fanlı ekran kartı var. Benim kartım da boşta 40-50 dereceleri arasında oynuyor ve fanlar çalışmıyor. Ne zaman bir oyun açtığımda o zaman fanlar devreye giriyor. Oyundan çıktığımda da bir süre fanlar devam edip sıcaklıkları bu aralığa düşürdüğünde duruyor. Sizinki de bence bu şekildedir.

Kartdan karta modelden modele boştaki sıcaklıklar değişebilir bendeki 3060 da aynı şekilde 50-55 dereceydi şu anda 6600 kullanıyorum 41 derece yani sıcaklıklarınız gayet normal.

1234.PNG

Technopat Haberler

Geri
Yukarı