RTX 4060 ekran kartı için hangi marka tercih edilmeli?

ZeoKinq

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, geçen sefer Gigabyte RTX 4060 8 GB Eagle modeli ile MSI RTX 4060 8 GB Gaming X modeli arasında kalmıştım. Fiyatları aynıydı ve MSI Gaming X alacaktım. Diğer parçaları ayarladım ekran kartını bugün sipariş verecektim MSI 17.000 ₺ olmuş. Gigabyte Eagle ve ASUS Dual 13.900 ₺. Yine seçeneksiz kaldım. Sizce nasıl bir tercih yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
4060 alacaksan buna da bakabilirsin.
Ancak bu bütçede RTX 4060 yerine Intel ARC B580 öneririm.

4060 alacaksan buna da bakabilirsin.
Ancak bu bütçede RTX 4060 yerine Intel ARC B580 öneririm.
İntel hiç düşünmedim açıkcası. Gtx 980 serisinden beri asus kullanıyorum açıkçası ama msı gaming x modeline daha sıcak bakıyordum. 3-4 günde maalesef fiyatı uçtu bir anda. Bütçem 14.000₺ o yüzden aşmak istemiyorum. Gündemime tekrar gigabyte eagle ile asus dual serisini getirdim. Ama yine de kararsızım

İntel hiç düşünmedim açıkcası. Gtx 980 serisinden beri asus kullanıyorum açıkçası ama msı gaming x modeline daha sıcak bakıyordum. 3-4 günde maalesef fiyatı uçtu bir anda. Bütçem 14.000₺ o yüzden aşmak istemiyorum. Gündemime tekrar gigabyte eagle ile asus dual serisini getirdim. Ama yine de kararsızım
Hocam ARC B580 oyun performansı olarak RTX 4060 Ti civarında, bazı oyunlarda sürücü kaynaklı biraz düşük performans verse de zamanla düzelecek, sonuç olarak Intel yeni yeni giriyor GPU işine. Ben bu bütçede kart alacak olsam ya B580 alır ya da 2. ele bakardım.

Intel'de driver sorunu var diyorlardi en son. Cozduler mi?
Çoğu konularda gördüğüm kadarıyla büyük oranda çözülmüş hocam. Ancak sonuçta yeni bir model, garanti veremiyorum :D

Arkadaşın bahsettiği Galax markası alınabilir. Soğutma kalitesi olarak Asus, MSI gibi markalarla beraber diğer markalardan daha iyidir.

Hocam ARC B580 oyun performansı olarak RTX 4060 Ti civarında, bazı oyunlarda sürücü kaynaklı biraz düşük performans verse de zamanla düzelecek, sonuç olarak Intel yeni yeni giriyor GPU işine. Ben bu bütçede kart alacak olsam ya B580 alır ya da 2. ele bakardım.
Daha önce kullanmadığım bir seriye girmek istemiyorum doğrusu. Rtx den devam etmek istiyorum. 2. El içinde çok iyi araştırmak lazım akıbeti bilinmeyen bir kart olacak sonuçta. Bana hem zamandan kaybetirir hemde kafamda soru işareti bırakır. 3-4 fazla olsun sıfır olsun 🤌🏻

Arkadaşın bahsettiği Galax markası alınabilir. Soğutma kalitesi olarak Asus, MSI gibi markalarla beraber diğer markalardan daha iyidir.
Asus daha sıcak geliyor bana şuan hem fiyat hemde dediğim gibi Gtx 980 serisinden beri kullandığım bir marka. Ama yine de bir bilene muhakkak danışmak gerektiğini düşünüyorum :)

Eğer illaki 0 alacağım diyorsanız ASUS Dual RTX 4060 modelini alabilirsiniz ancak 2. el RTX 3080 almanızı öneririm fiyatları neredeyse aynı hatta 2. elde RTX 3080 daha ucuz diye biliyorum. Tüm testleri yaparsanız bir sorun çıkıcağını sanmıyorum. Tabii dediklerim işlemci ile darboğaz yapmıyorsa geçerli.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı