RTX 4060 i5 12400F bilgisayar neden ısınıyor olabilir?

756517

Centipat
Arkadaşlar, geçen sene Mayıs ayında Vatan'dan RTX 4060, i5 12400F ve 32 GB DDR4 RAM’e sahip bir sistem aldım. O zamandan beri yalnızca dış kısmını tozdan arındırdım, hiçbir parçayı sökmedim. Şimdi fark ettim ki; FC 25 ve PUBG gibi oyunlarda sıcaklık 69-70 derecelere, bazen 75'e kadar çıkıyor. Boştayken ise eskiden 39-40 derece olan sıcaklık, şu an Discord, Epic Games gibi uygulamalar açıkken bile 60 dereceye ulaşıyor. GPU sıcaklığında bir problem yok.

Sizce hangi bakımları yapmalıyım? Termal macun yenileme gibi işlemler olabilir ama bu konularda tecrübem yok. Bilgisayarcıya götürsem parça değiştirmesinden veya bir şeyleri çalmasından korkuyorum. Ayrıca yaklaşık 7-8 aydır iç temizlik yapmadım, sadece dıştan toz alıyorum. Bu da etkiliyor olabilir.

Sizce ne yapmalıyım, hangi bakımları önerirsiniz? Yanıtlayanlara şimdiden teşekkür ederim, iyi akşamlar.

Son düzenleyen: Moderatör:

Sıcaklık değerlerinizde problem yok ama bende yakın zamanda i5 12400F için kule tipi soğutucu aldım. Bende stres testi sırasında işlemcim 96 dereceyi görmüştü. Ama kule tipi soğutucu olmadan da macunu yenileyerek kullanabilirsiniz, ben artık sıcaklıkları kafama çok takmamak için almıştım.

En dandiğinden 120lik sıvı soğutma kullanıyorum, hiç ısınma sorunu yaşamadım 12400F ile. Sistemi bir senedir kullanıyorum.

70-75 hala kabul edilebilir durumda ama 75'in üstüne çıkıyorsa macun değişimi ve fanların toz temizliği gerekir.

Peki sizce ne yapabilirim evet bi termal macunu ve sıvı soğutma alacağım ama sizce şuan değerlerde bir sorun varmi mesela ben 3 4 saat günlük fc oynayan biriyim yorarmi sistemi

zorlayabilir mi

Peki sizce ne yapabilirim evet bir termal macunu ve sıvı soğutma alacağım ama sizce şu an değerlerde bir sorun var mı mesela ben 3 4 saat günlük FC oynayan biriyim yorarmi sistemi.

Zorlayabilir mi?

Sisteminizin sıcaklıkları şu an gayet normal yani sistemin yorulacağı veya tehlikeli sıcaklıklarda değilsiniz ve o işlemciye sıvı soğutma almanızı önermem hocam. O kadar masraf yapmanıza gerek yok.

bence normal sıcaklıklar. fanları vs bir temizleyip devam edin.

ille daha da iyi olsun derseniz 100 tl maliyete çözümü var.

1000 tl civarında bir hava soğutucu alırsanız iyzico + parolapara ile 900 tl geri ödeme alabiliyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…