RTX 4060 i5 14600KF sistem sürekli mavi ekran hatası veriyor

İşletim sistemi
Windows 11

NoxianGuillotine

Yoctopat
Daha fazla  
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/file/d/17X-z4gz8_ggMHGgyLhxg_4dW_TiJC_yt/view?usp=drive_link
RAM
G.Skill 2x16 GB 5600 MHz CL28
SSD veya HDD modeli
KIOXIA EXCERIA PRO 1TB NVMe SSD(7300/6400)
Ekran kartı
Nvidia GeForce RTX 4060
Anakart
MSI PRO B760M-P DDR5
İşlemci
Intel i5 14600KF
Herkese merhaba. Yeni topladığım bilgisayar düzenli olarak en geç 4-5 saatte bir mavi ekran hatası veriyor. Yardımcı olması için minidump dosyalarını ekte paylaşıyorum. Tüm sürücüler BIOS'ta dahil güncel halde. Ayrıca bazen mavi ekran olarak olmasa da bilgisayar donuyor ve hiçbir şeye tepki vermiyor, bu durumda güç düğmesinden tamamen kapatıp yeniden açmam gerekiyor. Normal çalışma durumunda hiçbir sıkıntı yok her şey gayet ideal durumda gözüküyor. Tek sıkıntı periyodik olarak mavi ekran vermesi.(mavi ekran verdiği sırada yaptığım işlemlerin herhangi bir önemi yok sanırım bazen oyunda bazen internette dolaşırken hatta bazen masaüstünde kendi kendine oluyor) sistem özelliklerini belirttim. Yardımcı olabileceklere şimdiden çok müteşekkirim. Herkese iyi günler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Minidump dosyanız erişim istiyor. Herkese açık şekilde paylaşır mısınız?

Merhaba. Minidump dosyanız erişim istiyor. Herkese açık şekilde paylaşır mısınız?
Kusura bakmayın herkese açık hale getirdim şimdi.

Bunu yükle.
CPU veya RAM değerleriyle oynanmış gibi BIOS'ta ? Neler yaptın belirt.
OCCT ile 40 dakika CPU testi yapıp sonuçları at. Memtest86 ile bellek testi yap.
PSU nedir ek olarak ?
Cevap için teşekkür ederim. BIOS'ta RAM'in tek XMP profili var onda çalışıyor 5600 MHz olarak. Ayrıca default olarak çalıştırmayı da denedim daha önce yine de sorun devam etti. Daha önce yaklaşık yarım saat stres testi yaptım CPU 85 dereceleri görmüştü fakat o sırada hata ile karşılaşmadım. PSU tam hatırlamamakla beraber MSI MAG A650 olabilir. Memtest86 ile testleri yapıp sonuçları ileteceğim.

XMP kapat. OCCT ile dediğim şekilde test edip sonuçları yolla.
MemTest86 Sonuçları: MemTest86-Report-20250619-192013_318163.html
OCCT CPU Extreme Test Sonuçları: OCCT CPU Extreme.jpg
RAM testi XMP açık iken yaptım, İşlemci testini Extreme ayarında yaptım fakat işlemci 4,5 GHz üzerine çıkmadı kule tipi soğutucu kullandığım için muhtemelen. (Düzenleme: Memtest sonuçlarının drive önizlemesi yanıltmasın indirip açmak gerekiyor heralde.)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı