RTX 4060 için 9-10 bin TL işlemci önerisi

Bütçe
10.000

PuffyVas

Centipat
Daha fazla  
RAM
16 gb ram
Anakart
asus (tam modeli aklımda degil)
Ben şu an Intel i5 12400F kullanıyorum. Ekran kartım RTX 4060 ama ben işlemcimi değiştirmek istiyorum. Gereken performansı vermediğini düşünüyorum. Valorant'ta mesela 250-300 FPS veriyor düşük ayarlarda ama başka videolarda 300-400 arası FPS veriyor. Bir de çok ısınıyor ve şu an 9-10 k bandında işlemci arıyorum. i5 12400F'den daha iyi bir performans veren işlemci önerebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben şu an Intel i5 12400F kullanıyorum. Ekran kartım RTX 4060 ama ben işlemcimi değiştirmek istiyorum. Gereken performansı vermediğini düşünüyorum. Valorant'ta mesela 250-300 FPS veriyor düşük ayarlarda ama başka videolarda 300-400 arası FPS veriyor. Bir de çok ısınıyor ve şu an 9-10 k bandında işlemci arıyorum. i5 12400F'den daha iyi bir performans veren işlemci önerebilir misiniz?

Hocam anakartınızın modelini belirtin bizde ona göre işlemci önerelim.

-Msinfo kısmından görebilirsiniz anakart modelinizi.

Elindeki işlemci, anakart, RAM'i sat. AM5'sokete geç.

Intel kullanılmaz şu zamanda. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi RAM anakart ve işlemciyi sat ve AM5 sisteme geç. Bir R5 7500F güzel gider.

i5 ve diğerlerinde olan hatalardan dolayı mı?

i5 lerde hata yok hocam o hatalar sadece i7 ve i9 ların 13, 14. nesillerinde var. Benim demenin sebebi Intel'in 2 seneye bir soket değiştirmesi. AM5 soketinin onu açık ama Intel soketler ölü. Bir de Intel işlemciler gereksiz pahalı, çok ısınıyor ve çok güç tüketiyorlar özellikle yüksek nesillerde.

i5'lerde hata yok hocam o hatalar sadece i7 ve i9ların 13, 14. nesillerinde var. Benim demenin sebebi Intel'in 2 seneye bir soket değiştirmesi. AM5 soketinin onu açık ama Intel soketler ölü. Bir de Intel işlemciler gereksiz pahalı, çok ısınıyor ve çok güç tüketiyorlar özellikle yüksek nesillerde.

Haklısınız Türkiye şartları için ikide bir soket değiştirmesi çok kötü. Sadece oyun oynanacaksa R5 5600 çekilir. Uygunsa tabii.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı