RTX 4060 için i5 9400F yerine işlemci önerisi

Bütçe
2000-7000

SütveBal

Femtopat
Daha fazla  
RAM
32gb
Merhaba RTX 4060 la beraber i5 9400F kullanıyorum ve sistem darboğaz yapıyor. İslemcim 2 senelik falan. İslemci olarak yine Intel almak istiyorum. i5 13400F uyumlu olur diye düşünüyorum. Fikri ve önerisi olan yardımcı olursa sevinirim. Anakartım (H310M Pro-VDH Plus)

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba RTX 4060 la beraber i5 9400F kullanıyorum ve sistem darboğaz yapıyor. İslemcim 2 senelik falan. İslemci olarak yine Intel almak istiyorum. i5 13400F uyumlu olur diye düşünüyorum. Fikri ve önerisi olan yardımcı olursa sevinirim. Anakartım (H310M Pro-VDH Plus)

Intel işlemci önermiyorum şahsen.

8 ve 9. nesilden başka işlemci takamazsın. 7000 TL bütçeyle de AM5 anakart ve işlemci almak zor. O yüzden 2. el olarak AM4 anakart ve R5 5600 işlemci alabilirsin. Ama önerim, bütçenin artırılıp AM5'e geçilmesi.

Intel sıkıntıda şu an için AMD'nin satın alması durumu var anakartınla birlikte değiştirebilrisin bence.

Yani şimdi benim ortalama ne kadar bütçeye ihtiyacım var ve neden Intel işlemci önermiyorsunuz?

Yaklaşık 11k bütçe ile AM5 sokete geçilebilir.

Yaklaşık 10k bütçe ile AM5 sokete geçilebilir.

Peki RAM'lerimide degisirmem gerekiyor mu?

Peki RAM'lerimide degisirmem gerekiyor mu?

DDR5 bir sisteme geçiş yapmak istiyorsan bellekleride değistirmen lazım sorunuzun cevabı evet. Intel DDR4 bir kombinasyonda değistirmen gereken parçalar.
DDR5 bir Intel istiyorsan seçmen gereken parçalar.

2 türlüde aynı hesaba geliyor elinizde 12. nesil ve üstü bir islemci yani LGA1700 soket bir anakart olsaydı direkt olarak 13400F e geçiş yapılabilirdi bu noktada almışken AMD almak oyun performansı açısından daha mantıklı duruyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı