RTX 4060 ile GTA 5'te FPS düşmesi

İşletim sistemi
Windows 11
Daha fazla  
RAM
16
Ekran kartı
Rtx 4060
İşlemci
i5 12.nesil
Merhaba, benim sistemimde RTX 4060 ve i5 12.nesil var. Ona rağmen GTA 5'de FPS düşmesi yiyorum. Sorunun donanim kaynakli olmadigini biliyorum çünkü baska oyunlarda FPS düşmesi yemiyorum. Oyunu Windows 11'den açtım ve Epic Games uzerinden satin aldim. Oynamayi cok istiyorum. Yardimci olursaniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, benim sistemimde RTX 4060 ve i5 12.nesil var. Ona rağmen GTA 5'te FPS düşmesi yiyorum. Sorunun donanim kaynakli olmadigini biliyorum çünkü baska oyunlarda FPS düşmesi yemiyorum. Oyunu Windows 11'den açtım ve Epic Games uzerinden satin aldim. Oynamayi cok istiyorum. Yardimci olursaniz sevinirim.

Driverlar'ınız güncel mi hocam hem NVIDIA hem Intel tarafında ekran kartı driverları güncel olmadığında bu tarz sorunlar çıkabiliyor.

Merhaba, benim sistemimde RTX 4060 ve i5 12.nesil var. Ona rağmen GTA 5'te FPS düşmesi yiyorum. Sorunun donanim kaynakli olmadigini biliyorum çünkü baska oyunlarda FPS düşmesi yemiyorum. Oyunu Windows 11'den açtım ve Epic Games uzerinden satin aldim. Oynamayi cok istiyorum. Yardimci olursaniz sevinirim.

Driverlar güncel mi bir bak, PC yüksek performanstamı ona da bak.

GTA Online mı oynuyorsunuz yoksa hikaye modunu mu? Online oynuyorsanız oynadığınız lobi ortalama 15 kişiden sonra kasmaya başlar, hemen hemen iyi/kötü/orta tüm sistemlerde fark etmeksizin bu böyledir. Optimizasyon problemi.

Grass Quality => Normal veya High olmalı. Üstü sakıncalı, özellikle Ultra.
Bahsedildiği gibi MSAA'yı bir kontrol edin. 2X civarı yapabilirsiniz veya kapatırsıız.
Reflection MSAA kapatılabilir.
Advanced Graphic Settings'teki ayarları da devre dışı bırakabilirsiniz.

GTA Online mı oynuyorsunuz yoksa hikaye modunu mu? Online oynuyorsanız oynadığınız lobi ortalama 15 kişiden sonra kasmaya başlar, hemen hemen iyi/kötü/orta tüm sistemlerde fark etmeksizin bu böyledir. Optimizasyon problemi.

Grass quality => normal veya high olmalı. Üstü sakıncalı, özellikle Ultra.
Yukarıda bahsedildiği gibi MSAA'yı bir kontrol edin. 2X civarı yapabilirsiniz.
Reflection MSAA kapatılabilir.
Advanced graphic Settings'teki ayarları da devre dışı bırakabilirsiniz.

GTA hikaye modu oynuyorum.

Siz hocam dediklerimizi deneyin bir de ondan sonra bakın olacak mı?

Hocam dediklerinizi yaptım ekran kartı driverı guncel degilmiş guncelledim ama hala aynı yalnız işlemci driverı zaten gunceldi. FPS dropları şehir içinde pek olmuyor ama boyle cidden PC'yi yorcak yerlerde oluyor anlamadım gitti.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı