RTX 4060 ile oyun oynarken GPU kullanımı %40'da görünüyor

• Konuyu başlatan vkhd
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 73

vkhd

Picopat
Daha fazla  
Oyun oynarken GPU kullanımı %40'da görünüyor. FPS genelde her oyunda 40 aliyor. Sistem RTX 4060 Ventus 2X 8 GB OC GDDR6 DLSS 3, monitor 200Hz, Intel i5 12400, RAM 8x2 16 GB.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi oyunlar olduğunu söylemeden kesin bir cevap vermek pek mümkün değil. GPU'n 100% her zaman kullanılacak diye bir durum olmadığı gibi oyun fps'in sadece GPU kullanımına bağlı değil.

Hocam CS2 40-50 FC 25 30 FPS aliyor BF6 30 genelde ne oyun oynasam ayni 50.

Yine bilgisayar 8 ay oldu hiç ısıma falan yok.

Oyunda oldu zamn

Dosya Ekleri

• IMG_19DF7B93-A737-4F17-B2A4-C0FDC57425C5.jpeg
    IMG_19DF7B93-A737-4F17-B2A4-C0FDC57425C5.jpeg
    138,8 KB · Görüntüleme: 13
Oyunda oldu zamn
Ekran kartın kullanılıyor. Oyun içi ayarlarını kontrol etmek isteyebilirsin. CPU ani artışını değerlendirirsek CPU kullanan ayarlar açık olabilir. Genel olarak da grafik ayarlarını tamamen en düşüğe alarak tekrar denemeye çalışabilirsin.

1765444848694.png

Masaüstü her şeyi yaptim NVIDIA masasıni hepsi ayarladim vsyns kapattim YouTube izledim her şey denedim ama hala ayni.

Oyunda yüksek ayarlar ile oynuyorum peki bu fark eder mi yani normalde böyle FPS almam gerekiyor.

Yoksa format mı atayım Windows 11 bende yani ne yapayım macundan değildir çünkü hiç ısınma yok temiz kurulum mi yapayım.

Son düzenleme:
CS Valorant tarzı oyunlarda %40 kullanım normal çünkü işlemci tabanlı oyunlar bunlar fakat aldığınız FPS olması gerekenden çok düşük bir şeyler ters gidiyor. Bütün sistem öğelerinizin testlerini yapın.

Masaüstü her şeyi yaptim NVIDIA masasıni hepsi ayarladim vsyns kapattim YouTube izledim her şey denedim ama hala ayni.

Oyunda yüksek ayarlar ile oynuyorum peki bu fark eder mi yani normalde böyle FPS almam gerekiyor.

Yoksa format mı atayım Windows 11 bende yani ne yapayım macundan değildir çünkü hiç ısınma yok temiz kurulum mi yapayım.
Sistemini Official Site | Malwarebytes: Antivirus, Anti-Malware & Privacy taramasından geçirmeni öneririm başta. Eğer kendisini gizleyen bir miner gibi bir virüs varsa belki o yüzden de oluyor olabilir. Ardından da arkadaşın söylediği gibi tüm sistem ögelerinin testleri.

Son düzenleme:
Tamamdir abiler akşam eve gidence test yapip görselini paylaşirim bakalim neymiş sorun başka ne testlerini yapim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı