RTX 4060 laptop için monitör önerisi

Bütçe
8000 TL

xscofield123

Decapat
Daha fazla  
Monitör
2k veya 1080p
Merhaba, RTX 4060 ekran kartı, i7-12650H işlemcili ve 64 GB RAM'a sahip bir Excalibur G870 laptopa sahibim. Laptopumda DP portu yok HDMI 2.1 var, bununla bağlantıyı sağlayacağım. Laptopuma 2. ekran almayı düşünüyorum. Sizce 2K mı yoksa 1080p bir monitör mü tercih etmeliyim? 2K bir monitörü sistemim kaldırır mı? Bütçe anlamında bir sıkıntım yok. Bu konuda tavsiyeleriniz için şimdiden herkese teşekkür ederim. Hayırlı forumlar.

Merhaba, RTX 4060 ekran kartı, i7-12650H işlemcili ve 64 GB RAM'a sahip bir Excalibur G870 laptopa sahibim. Laptopumda DP portu yok HDMI 2.1 var, bununla bağlantıyı sağlayacağım. Laptopuma 2. ekran almayı düşünüyorum. Sizce 2K mı yoksa 1080p bir monitör mü tercih etmeliyim? 2K bir monitörü sistemim kaldırır mı? Bütçe anlamında bir sıkıntım yok. Bu konuda tavsiyeleriniz için şimdiden herkese teşekkür ederim. Hayırlı forumlar.
4k bile kaldırır yapacağınız işleme göre. Eğer sadece cyberpunk 2077 gibi ağır oyunları full grafiklerde oynayacaksanız 1080p ("frames per sometime" olmaması için) daha mantıklı olur. Ama yüksek çözünürlük almakta zarar yok kullandığınız uygulama veya oyuna göre çözünürlüğü düşürüp arttırabilirsiniz, böyle yaparsanız daha ileriye dönük olabilecek bir seçim yapmış olursunuz

4K bile kaldırır yapacağınız işleme göre. Eğer sadece Cyberpunk 2077 gibi ağır oyunları full grafiklerde oynayacaksanız 1080p ("frames per sometime" olmaması için) daha mantıklı olur. Ama yüksek çözünürlük almakta zarar yok kullandığınız uygulama veya oyuna göre çözünürlüğü düşürüp arttırabilirsiniz, böyle yaparsanız daha ileriye dönük olabilecek bir seçim yapmış olursunuz

Anladım hocam. Öncelikle ben monitör konularında biraz cahilim. Daha önce hiç monitörüm olmadı, ilk defa satın alacağım. Burada RTX 4060 1080p için üretildi gibi yorumlar gördüm, bunların sistemime zarar vereceğinden şüphelendim.

Genelde FIFA, Valorant, LoL, Uncharted tarzı hikayeli oyunlar oynayan, onun dışında dizi film izleyen biriyim.

2K bir monitör alırsam HDMI 2.1 ile 2K görüntü alabilir miyim? Ve dediğiniz gibi çözünürlük ayarını oyun içinden mi, Windows ayarlarından mı yoksa monitör arayüzünden mi düşürüp yükseltme yaparım?

Biraz fazla soru sordum. Rahatsız ettiysem özür dilerim.

Anladım hocam. Öncelikle ben monitör konularında biraz cahilim. Daha önce hiç monitörüm olmadı, ilk defa satın alacağım. Burada RTX 4060 1080p için üretildi gibi yorumlar gördüm, bunların sistemime zarar vereceğinden şüphelendim.

Genelde FIFA, Valorant, LoL, Uncharted tarzı hikayeli oyunlar oynayan, onun dışında dizi film izleyen biriyim.

2K bir monitör alırsam HDMI 2.1 ile 2K görüntü alabilir miyim? Ve dediğiniz gibi çözünürlük ayarını oyun içinden mi, Windows ayarlarından mı yoksa monitör arayüzünden mi düşürüp yükseltme yaparım?

Biraz fazla soru sordum. Rahatsız ettiysem özür dilerim.
2.1 yanlış hatırlamıyorsam 4k120fps'e kadar destek sağlıyordu, 4060 ağır oyunlarda 1080p kartı evet ama daha hafif uygulamalarda ve oyunlarda 4kda sıkıntı çıkarmaz. Oyunların çözünürlüğünü oyun ayarlarından veya direk monitörün çözünürlüğünü normal ayarlardan ayarlayabilirsiniz. 1080p alırsanız ileride daha iyi bir sistemw sahip olduğunuzda 2-4k monitör almak isteyeceksiniz yani şimdiden almak daha mantıklı olur. Ama sonuçta son karar yine sizin olacak, eğer 4k falan umurumda değil güzel fpsler alıyım ağır oyunlar oynuyorum ben diyorsanız 1080p almanızda sakınca yok. 1080p alacaksanız 24" ve altı almanızı öneririm çünkü bunun üstünde pikseller belli oluyor, 2k alacaksanız 29" altı almanız uygun olur.

Valorant ve lolde ahatlıkla 4k oynayabilirsiniz hatta normalden daha fazla fps bile alabilirsiniz(çözünürlük arttıkça işlemci yükü azalır, valorant ve lol işlemci oyunu ve GPU'dan neredeyse hiç kullanmıyorlar)
FIFA ve uncharted hakkında pek bir fikrim yok ama ultra ayarlarda 1080pde akıcı oynarsınız diye düşünüyorum

Ama son karar sizin sonuçta. 4060 maalesef asıl iyi grafiklere sahip oyunları 4kda oynatmakta aşırı zorluk çektiği için monitörünüz tam potansiyelini kullanamayabilirsiniz (bir nevi monitör sisteme fazla iyi kaçabilir). Ama gelecekte 4080-5070'dan daha güçlü kartlar kullanabileceğinizi düşünüyorsanız şuan 4k almak mantıklı olur

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı