RTX 4060 laptop PUBG Mobile'da HDR acmiyor

TheSubhan

Hectopat
Selamlar. RTX 4060'lı laptopum var. AC Valhalla, the Witcher 3, CS2, Elden Ring gibi oyunlari rahatlaikla oynatan sistem PUBG Mobile'da bence tam performans veremiyor. Grafik ayarlarindan HDR yapmak istedigimde "bu cihaz yakinda cihazinda kullanilabilir olacak" bildirimi aliyorum. Sizce sorun ne?

Son düzenleyen: Moderatör:

PUBG Mobile oyununu Windows işletim sisteminde yani PC'lerde emülatör vasıtasıyla açıyoruz. Bu da peformans düşük bir şekilde ve HDR veya 4K oynamamıza müsaade etmiyor.

2060 kullananlar nasıl oynuyor o zaman?

Dostum bunu anlamamız için ortada bir sürü faktör var mesela emülatör'un güncel mi? Eski bir sürüm mü indirdin yoksa orijinal sitesinden mi indirdin ve hangi emülatör? Laptopta oynadığını belirtmişsin performans düşüklüğünün nedeni dediğim gibi birçok faktöre bağlı olabilir. Mesela şarjda kullanmıyorsan verimli FPS alamazsın. Mesela laptopunun altı ayda bir olması gereken toz temizliği ve termal macun bakimini aksattıysan CPU veya GPU'nun yüksek ısılara çıkması nedeniyle kasma yaşayabilirsin. Ayrıca RTX 2060 ekran kartlı birinin tam olarak nerede iyi bir performansta veya HDR açık şeklinde oynadığını gördün? Emülatörler gerçekten sıkıntılı şeylerdir. Ben de sistemimin yetmesine rağmen emülatör'de 45-50 FPS alıyordum. Fakat PUBG Steam versiyonuna geçince orta ile düşük ayarlar arası bir karışımda 60 FPS sabit alıyordum V-Sync açık şekilde. Yani anlayacağın emülatör'de oynadığın oyunlar bilgisayara optimize edilmediği için verimli performans alamazsın. Tavsiyem Steam versiyonuna geç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…