RTX 4060 R5 7500F bilgisayar aniden donup kalıyor

xxYasiin71

Centipat
Daha fazla  
Ryzen 5 7500F RTX 4060 Kingston 3500/3100 1TB SSD Windows 11 sistemimde GameLoop'ta veya masaüstünde falan aniden donup kalıyor reset atmadığım sürece hiçbir şekilde PC ile etkileşime giremiyorum, bu olay ilk kez dün akşam PUBG oynarken başıma geldi, GameLoop'tan kaynaklıdır diye düşünüp tekrar girmemiştim oyuna, bugün yine masaüstündeyken dondu, hiçbir şey yapılmıyor.

Gameloop'ta sorun yaşanıyorsa bu normal olabilir, ancak masaüstünde sorun varsa şu birkaç seçenek göz önünde bulundurulabilir:

1. Sürücüler tam güncel olmayabilir.
2. RAM yetersiz kalabilir.
3. RAT, malware veya mining yazılımları olabilir.
4. Ekran kartında bir problem olabilir.
Bunun dışında, ekran kartının çok ısınması veya işlemcinin aşırı ısınması gibi durumları gözlemlediniz mi?

1. sürücülere tekrar bakarım

2. 1.5 yıldır kullanıyorum bilgisayarı böyle bir şey yaşamadım hiç RAM'den kaynaklı mıdır emin değilim ama bellek tanılama vs yaparım.

3. geçtiğimiz çarşamba günü sıfır kurulum yaptım Windows 11 Pro kurdum ve Retail lisans aldım.

4.performansında falan bir sıkıntı görmüyorum aslında.

Son olarak ekran kartım Max 70 71 derece oluyor daha yükseğini görmedim işlemcide de maalesef ki stok fan kullanıyorum en ufak yükte bile bayağı ısınıyor ama bunlar bayağıdır böyle ilk kez bu sorunla karşılaşıyorum.
Güç kaynağında da sorun olduğunu sanmıyorum kasadaki 8 tane fanın hepsi güç kaynağına bağladım bunların hiçbirisi sorun yaratmazsa eğer güç kaynağımda bir problem yok (XPG Kyber 750W 80+ Gold)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…