RTX 4060 R7 5700X sistem takılıyor

Bnb.Phantom

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarım, ASUS A520M-A Pro anakart, RTX 4060 16g, 32 GB RAM, 1 TB SSD, Ryzen 7 5700X olmasına ve yeni sayılmasına rağmen bilgisayarda takılmalar oluyor. Başlarda böyle bir sorun yoktu. Steam oyunu olsun, açık yazılımlı 30 GB'lık oyunlar olsun (falcon bms) bunları indirince daha beter hale geliyor. Bu sefer ara ara donmalar oluyor (takılma tarzı), takılmalar oluyor. Hani olur ya mouse imlecini bir yerden başka yere sürüklerken takılır veya bir video oynarken o ses takılır (takılmalarda olanlar üzerinden tarif etmeye çalışıyorum) öyle oluyor. War Thunder oynuyorum takılma yüzünden uçak düşüyor. Deli oldum bunu yazarken bile ara ara geç geliyor yazılar. Acaba 3. taraf korsan yazılım mı diye düşündüm. Hani olsa ilk geldiğinde lisans istemezdi, cidden nefret ettim bilgisayarın bu durumlarından.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem parçaların güçlü, bu donanımda takılma olmaması gerekir. %90 ihtimalle:

• BIOS güncel değil,
  • RAM frekansı ayarlı değil (XMP kapalı),
  • Sıcaklık problemi var (özellikle stok fanla),
  • Veya sürücüler/yazılım arkada sistemi zorluyor olabilir.

Power Supply'nin markasını söyleyebilir misin hocam.

hocam power supply modelini hatırlamıyorum, PSU watt oranı da kasanın arka bölümüne bakan bölümünde yazmıyor.

hocam power supply modelini hatırlamıyorum, PSU watt oranı da kasanın arka bölümüne bakan bölümünde yazmıyor.
PSU yetmiyor olabileceğini düşünüyorum. Belki ama. Değerlerini öğrenebilirseniz muhtemelen daha açıklayıcı olur.

PSU yetmiyor olabileceğini düşünüyorum. Belki ama. Değerlerini öğrenebilirseniz muhtemelen daha açıklayıcı olur.
PSU'ya bakabileceğim bir yer var mı?

Hocam çölleri aşarak, dağları delerek servis numaralarını teker teker gezdim buldum 650W 80+ Frisby PSU

Hocam çölleri aşarak, dağları delerek servis numaralarını teker teker gezdim buldum 650W 80+ Frisby PSU

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…