Çözüldü RTX 4060 Ryzen 5600 sistem CS2'de FPS düşüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

kurukafa11

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16
Ekran kartı
RTX 4060
Anakart
b450mk II
İşlemci
Ryzen 5600
Son zamanlarda çok olmaya başladı. Inferno mapinde 150-200'lere kadar düşüyor. Nedenini anlamıyorum, stok Windows 11 kullanıyorum. Herhangi bir bir çözümü yok mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bunun sebebinin, oyuna gelen 1-2 güncelleme öncesinde eklenen arayüz bulanıklık (blur) efekti olduğunu duymuştum. Hatta oyun içindeyken Steam arayüzüne geçince bilgisayarın donduğu ve restart atmak gerektiği durumlar bile olabiliyor.

Benim sistemim RTX 4070 + Ryzen 5 7500F. Daha önce ultra ayarlarda 400-350 FPS alıyordum; fakat bu güncellemeler sonrası bazı bölgelerde FPS’imin anlık olarak 180’e kadar düştüğünü fark ettim. Bu durumun, oyun içi bir ‘texture’ hatasından veya render önceliği sıkıntısından kaynaklandığını düşünüyorum.

Ancak bazı başlatma seçenekleri ve NVIDIA ayarları sayesinde daha stabil bir performans elde ettim. Senin sistemine göre optimize edilmiş ve kendiminde kullandığı ayarları ve kodları seninle paylaşıyorum denemeni tavsiye ederim.

Steam’de oyunun üzerine sağ tıklayıp → ÖzelliklerBaşlatma Seçenekleri kısmına şu satırı yapıştırın:
-novid -nojoy -high -threads 12 +fps_max 300 +cl_forcepreload 1
-allow_third_party_software

• -novid: Giriş videosunu kaldırır (hızlı açılış)
  • -nojoy: Joystick desteğini kapatır (RAM tüketimi düşer)
  • -high: Oyuna yüksek CPU önceliği verir
  • -threads 12: 5600’ün 6C/12T yapısını optimize eder
  • +fps_max 300: FPS limitini belirler
  • +cl_forcepreload 1: Harita yüklemelerini önceden yapar
  • -allow_third_party_software: Gecikme yapabilecek 3. parti yazılımları engeller

NVIDIA Denetim Masası > 3D Ayarlarının Yönetilmesi > Program Ayarları > Counter-Strike 2'yi seçin ve aşağıdakileri uygulayın:

AyarÖnerilen Değer
CUDA - GPU'larTüm GPU'lar
Güç Yönetimi ModuMaksimum Performansı Tercih Et
Doku Filtreleme - KaliteYüksek Performans
Düşey SenkronizasyonKapalı
Düşük Gecikme ModuUltra
Üçlü TamponlamaKapalı

Ayrıca, Windows > Güç Ayarları > Güç Planı > Yüksek Performans olarak seçilmeli.

Başlatma seçeneklerindeki kodlar, sistem özelliklerinize göre verilmiştir; bilginiz olsun. Özellikle '-threads' kodunu, işlemcinizdeki çekirdek sayısı kadar olacak şekilde değiştirip kullanmanız gerekiyor. Bu ayarı herkes kendi sistemine göre uyarlamalı.
Bunun sebebinin, oyuna gelen 1-2 güncelleme öncesinde eklenen arayüz bulanıklık (blur) efekti olduğunu duymuştum. Hatta oyun içindeyken Steam arayüzüne geçince bilgisayarın donduğu ve restart atmak gerektiği durumlar bile olabiliyor.

Benim sistemim RTX 4070 + Ryzen 5 7500F. Daha önce ultra ayarlarda 400-350 FPS alıyordum; fakat bu güncellemeler sonrası bazı bölgelerde FPS’imin anlık olarak 180’e kadar düştüğünü fark ettim. Bu durumun, oyun içi bir ‘texture’ hatasından veya render önceliği sıkıntısından kaynaklandığını düşünüyorum.

Ancak bazı başlatma seçenekleri ve NVIDIA ayarları sayesinde daha stabil bir performans elde ettim. Senin sistemine göre optimize edilmiş ve kendiminde kullandığı ayarları ve kodları seninle paylaşıyorum denemeni tavsiye ederim.

Steam’de oyunun üzerine sağ tıklayıp → ÖzelliklerBaşlatma Seçenekleri kısmına şu satırı yapıştırın:

• -allow_third_party_software: Gecikme yapabilecek 3. parti yazılımları engeller

NVIDIA Denetim Masası > 3D Ayarlarının Yönetilmesi > Program Ayarları > Counter-Strike 2'yi seçin ve aşağıdakileri uygulayın:

AyarÖnerilen Değer
Düşük Gecikme ModuUltra
Üçlü TamponlamaKapalı

Ayrıca, Windows > Güç Ayarları > Güç Planı > Yüksek Performans olarak seçilmeli.

Başlatma seçeneklerindeki kodlar, sistem özelliklerinize göre verilmiştir; bilginiz olsun. Özellikle '-threads' kodunu, işlemcinizdeki çekirdek sayısı kadar olacak şekilde değiştirip kullanmanız gerekiyor. Bu ayarı herkes kendi sistemine göre uyarlamalı.

Son düzenleme:
Çözüm

AyarÖnerilen Değer
Düşük Gecikme ModuUltra
Üçlü TamponlamaKapalı

Hocam eklemek istiyorum, sanırsam "-threads" başlatma seçeneğinden sonra thread sayımızdan bir fazlasını yazıyorduk yani arkadaşın 13 yazması gerekiyor diye biliyorum, en azından ben öyle kullanıyorum.

Hocam eklemek istiyorum, sanırsam "-threads" başlatma seçeneğinden sonra thread sayımızdan bir fazlasını yazıyorduk yani arkadaşın 13 yazması gerekiyor diye biliyorum, en azından ben öyle kullanıyorum.
İşlemcindeki çekirdek sayısı kadar önerilendir.

Benim sistemim RTX 4070 + Ryzen 5 7500F. Daha önce Ultra ayarlarda 400-350 FPS alıyordum; fakat bu güncellemeler sonrası bazı bölgelerde FPS'imin anlık olarak 180'e kadar düştüğünü fark ettim. Bu durumun, oyun içi bir ‘texture' hatasından veya render önceliği sıkıntısından kaynaklandığını düşünüyorum.

Steam'de oyunun üzerine sağ tıklayıp → özelliklerbaşlatma seçenekleri kısmına şu satırı yapıştırın:
-novid -nojoy -high -Threads 12 +fps_max 300 +cl_forcepreload 1
-Allow_third_party_software

• -novid: giriş videosunu kaldırır (hızlı açılış)
  • -nojoy: joystick desteğini kapatır (RAM tüketimi düşer)
  • -high: oyuna yüksek CPU önceliği verir.
  • -Threads 12: 5600'ün 6C/12T yapısını optimize eder.
  • +fps_max 300: FPS limitini belirler.
  • +cl_forcepreload 1: harita yüklemelerini önceden yapar.
  • -allow_third_party_software: gecikme yapabilecek 3. parti yazılımları engeller.

NVIDIA Denetim Masası > 3D ayarlarının yönetilmesi > program ayarları > Counter-Strike 2'yi seçin ve aşağıdakileri uygulayın:

AyarÖnerilen Değer
Düşük Gecikme ModuUltra
Üçlü TamponlamaKapalı

Ayrıca, Windows > güç ayarları > güç planı > yüksek performans olarak seçilmeli.

başlatma seçeneklerindeki kodlar, sistem özelliklerinize göre verilmiştir; bilginiz olsun. Özellikle '-Threads' kodunu, işlemcinizdeki çekirdek sayısı kadar olacak şekilde değiştirip kullanmanız gerekiyor. Bu ayarı herkes kendi sistemine göre uyarlamalı.

Teşekkür ederim o kadar uğraşmışsın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı