RTX 4060 sistem ETS 2 ve EA FC 25'te kasıyor

fonixie

Hectopat
Daha fazla  
Aşağıda sistem özelliklerimi belirteceğim. Yeni bir şeyler toplamak istiyorum ya da şu anki bilgisayarımı revize etmek istiyorum. Sizce hangisini yapmalıyım? EA FC 25 ve ETS 2 gibi oyunlarda yüksek ayarlarda kasma yapmasını asla istemiyorum. Tavsiyeleriniz neler?

Sistem bilgilerim:

• ASUS NVIDIA RTX 4060 8 GB.
  • Patriot Viper Elite 16 GB 5600 MHz CL38 DDR5 RAM.
  • AMD Ryzen 5 7600.
  • MSI A620M-E anakart.
  • Intel 660p Series 512 GB SSD.
  • Cooler Master kule tipi işlemci soğutucu.

RTX 4070 Super denenebilir, eğer soğutucunuzdan memnun değilseniz de başka bir soğutucu düşünülebilir.

Ben de 4060'lı sistem kullanıyorum hatta bende DDR4 RAM ve R5 5600 var ona rağmen FC 25 de full ayarlarda kasmadan oynuyorum herhangi bir parçayı revize etmenize gerek yok diye düşünüyorum işlemci sıcaklık testi yaptınız mı kasması normal değil çünkü.

Bencede hocam bende şaşırdım normalde olmaması lazim.

testi ne ile yapayım hocam çünkü aynı sorun nba 2k25'te de var.

core temp ile sıcaklığa baktım. saatlerdir arkada valorant açık , bilgisayar sabah saat 12'den beri açık. 82 derece gösteriyor şuan. bilgisayar çok kapalı bi alanda masa altında fakat termal macununu 1 ay olmadı daha değiştireli. tavsiyeleriniz nelerdir? ayrıca ssdnin düzgün çalıştığına dair şüphelerim var. ssd testi de yapacağım.

SSD'nin sağlık durumu %90 gözüküyor şuan.

Valorantı kapattıktan 5 dakika sonra durum bu.

Son düzenleme:
Fazla açık bıraktığınızdan dolaylı olabilir açıkçası disklerinizin FPS'inize pek etkisi olmaz belki bir ihtimal drop düşüklüğü yaşayabilirsiniz size tavsiyem görev yöneticisine gelip başlangıç uygulamalarından bilgisayar açıldığında açılmasını istemediğiniz uygulamaları kapatmanız böylelikle fazladan işlemci yüke binmez bilgisayarı açar açmaz.

Arkada fazladan oyun açık olursa zaten oynayamazsınız doğru düzgün.

arkada fazladan oyun açık değil arkada sadece valorant açık 2 oyunu aynı anda açıp oynadığım olmamıştır. Windowsun düzgün kurulamaması bu kadar etkiler mi onu da düşünüyorum. FC 25'i Yüksek ayarlarda oynarken ara sahneler kasıyor , ana menüde kasmalar oluyor , maç içerisinde sanki laglanıyormuş gibi fps 60'tan anlık 40'a düşüyormuş gibi oluyor. Çözemedim kafayı yedirtecek artık.

Hocam garip bir soru gelebilir ama Fifayı SSD'ye mi yükledin? Bende ilk 4060 sistem topladığımda Fifa24 indirmiştim ve kasıyordu ama HDD'ye yüklediğim içinmiş sonra silip SSD'ye yükledim en yüksek ayarda 140 fps'lere kadar çıktım...

Hocam bilgisayarımda sadece SSD bulunuyor. 512 GB Intel'in giriş seviyesi bir SSD'si.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…