RTX 4060 sistemde ani FPS ve GPU kullanımı düşüşü

ilkercigdem

Femtopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 7 5800X - GIGABYTE RTX 4060 OC 8GB - 16x2 32GB 3600 MHz GSKILL RAM - GIGABYTE A520M K V2 ANAKART - FRİSBY 750W 80+ BRONZE PSU
Meslek
3D Takı Tasarımı
Öncelikle herkese merhaba;

Genel olarak hikâyeli ve Online oyunlar olmak üzere çoğu oyunda aynı sıkıntıyı yaşıyorum. GPU kullanımı %80-85'lerden bir anda %1'e düşüyor. 2 haftadır araştırıyorum, belli başlı çözümler denedim lakin bir sonuç bulamadım. Her oyunda aşağıdaki videodaki gibi sorunlar yaşıyorum. Video bana aittir.

Anakart: Gigabyte A520M K V2.
CPU: Ryzen 7 5800X.
GPU: Gigabyte RTX 4060 8 GB.
RAM: 16x2 32 GB 3800MHz G.Skill
PSU: 750W 80+ Bronze.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Öncelikle herkese merhaba;

Genel olarak hikâyeli ve Online oyunlar olmak üzere çoğu oyunda aynı sıkıntıyı yaşıyorum. GPU kullanımı %80-85'lerden bir anda %1'e düşüyor. 2 haftadır araştırıyorum, belli başlı çözümler denedim lakin bir sonuç bulamadım. Her oyunda aşağıdaki videodaki gibi sorunlar yaşıyorum. Video bana aittir.

Anakart: Gigabyte A520M k v2.
CPU: Ryzen 7 5800X.
GPU: Gigabyte RTX 4060 8 GB.
RAM: 16x2 32 GB 3800MHz G.Skill
PSU: 750W 80+ Bronze.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Power Supply sorunlu olabilir.

Power Supply sorunlu olabilir.

Birkaç kişiden de aynı cevabı aldım hocam. Ya Power Supply ya da ana kart üstündeki Chipset'in ısınmasından kaynaklı olabilir diyorlar ama büyük ihtimalle bende Power'dan şüpheleniyorum.

Pardon kusura bakmayın kafa gidik.

Oooo sistemi yakmadan bu Power'dan kurtulmam lazım. Yetkili servise götürmeme gerek var mı? Ben bunu nasıl gözden kaçırırım.

Şimdi Power olabilir olmayabilir de. OCCT ile güç kaynağı testi yapın kapanırsa zaten sorunlu olduğunu buradan anlayabiliriz. Ayrıca sıcaklık değerleriniz nedir takibini yapın.

Bu testi nasıl yapabilirim? Tarif edebilirseniz akşam testi yapıp konuyla ilgili buraya dönüş yaparım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı