RTX 4060 sistemde ekran kartı kullanımı düşük

ygtgndz

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi ekran kartım düşük kullanım tüketiyor ve FPS de düşük oluyor. Ekran kartım 4060, işlemcim 12400F ama 300 FPS üstünü göremiyorum. Bu kullanımı arttırmanın bir yolu var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu FPS değerlerinden ve ekran kartı kullanımından bahsettiğinize göre rekabetçi bir oyun hakkında şikayetiniz var. Rekabetçi oyunlar zaten ekran kartına yüklenmezler. Ayrıca ekranınız kaç Hz de 300FPS yetmiyor?

Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi ekran kartım düşük kullanım tüketiyor ve FPS de düşük oluyor. Ekran kartım 4060, işlemcim 12400F ama 300 FPS üstünü göremiyorum. Bu kullanımı arttırmanın bir yolu var mıdır?
Ben de bunu anlamıyorum. 300-500 FPS verecek ekranınız olur da alamazsınız şikayet edersiniz buna okey ama, 180 Hz dediğine göre ekranın 180 Hz. 181 olsa bile bir anlamı yok, sen 180 görüyorsun zaten.

Ben de bunu anlamıyorum. 300-500 FPS verecek ekranınız olur da alamazsınız şikayet edersiniz buna okey ama, 180 Hz dediğine göre ekranın 180 Hz. 181 olsa bile bir anlamı yok, sen 180 görüyorsun zaten.

Dostum olay o değil bir de yanlış yazmışım 180 değil 280 Hz monitörüm var ve bu FPS az geliyor.

Hocam hafif oyunlarda 500 FPS vermesi gereken bilgisayar 180 FPS veriyorsa yetse bile bir sorun var demektir. Yüksek oyunlarda 80 FPS vereceğine 50 FPS verir belki de. Ondan aşırı yüksek FPS düşüklükleri tabii ki bir araştırılmalı.

Hocam hafif oyunlarda 500 FPS vermesi gereken bilgisayar 180 FPS veriyorsa yetse bile bir sorun var demektir. Yüksek oyunlarda 80 FPS vereceğine 50 FPS verir belki de. Ondan aşırı yüksek FPS düşüklükleri tabii ki bir araştırılmalı.

Peki ekran kartı kullanımı yükseltme gibi bir şey var mıdır?

Peki ekran kartı kullanımı yükseltme gibi bir şey var mıdır?

Oyunun grafiklerini ultraya çekerek ekran kartına yük bindirmeyi falan deneyebilirsin. Ama yukarıdaki hocamızında dediği gibi rekabetçi oyunlar daha çok işlemci kullanıyorlar. Ne kadar iyi işlemci o kadar çok FPS ediyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı