RTX 4060 sistemde FPS düşmesi

denizxzx

Picopat
Daha fazla  
RTX 4060 12400F i5 16 GB RAM 1TB SSD sistemimde oyunlarda Full grafik yüksek FPS oynayabiliyorum lakin arada anlık FPS dropları yaşıyorum ve çok rahatsız ediyor. Afterburner değerlerim gayet stabil sıcaklık normal denilenin bile altında ekran kartı sürücülerim güncel lakin ne yaptıysam FPS düşmesi sorununu çözemedim. Ne yapmam gerek?

Hangi oyunlarda Afterburner açıkken örnek görsel atar mısın? Bir de VRAM'ın yetmiyor olabilir mi?

Geç yanıt verdiğim için özür dilerim Forza'da Extreme ayarlarda 60 90 FPS arası rahatça oynatıyor lakin bazen 3 5 saniyeliğine donuyor ve devam ediyor ısı problemi kesinlikle yok aynı sorunu FIFA 25 de de yaşıyorum anlık donuyor Online'da maç devam ediyor bana sonradan geliyor hatta aynı sorun nortghard denilen 3 5 GB'lık oyunda da yaşıyorum o yüzden VRAM'la ilgili olduğunu da düşünmüyorum biraz kurcalayınca Görev Yöneticisi'nden diskin 100'e çıktıgını gördüm bazen Chrome bile açılırken donmalar yaşanıyor büyük ihtimalle sorunun kaynağı bu ama çözümü hiçbir yerde bulamadım sizin bir fikriniz var mı?

Nihai performans modunu açarak dener misiniz bir de?

Geç yanıt için kusura bakmayın o modu nereden açabilirim?

Dosya Ekleri

• Forza Horizon 5 Screenshot 2025.02.02 - 18.12.51.05.png
    Forza Horizon 5 Screenshot 2025.02.02 - 18.12.51.05.png
    4,4 MB · Görüntüleme: 35
  • Desktop Screenshot 2025.01.23 - 18.20.54.05.png
    Desktop Screenshot 2025.01.23 - 18.20.54.05.png
    72,7 KB · Görüntüleme: 37
  • Desktop Screenshot 2025.01.23 - 18.34.17.71.png
    Desktop Screenshot 2025.01.23 - 18.34.17.71.png
    62,9 KB · Görüntüleme: 35
Geç yanıt verdiğim için özür dilerim Forza'da Extreme ayarlarda 60 90 FPS arası rahatça oynatıyor lakin bazen 3 5 saniyeliğine donuyor ve devam ediyor ısı problemi kesinlikle yok aynı sorunu FIFA 25 de de yaşıyorum anlık donuyor Online'da maç devam ediyor bana sonradan geliyor hatta aynı sorun nortghard denilen 3 5 GB'lık oyunda da yaşıyorum o yüzden VRAM'la ilgili olduğunu da düşünmüyorum biraz kurcalayınca Görev Yöneticisi'nden diskin 100'e çıktıgını gördüm bazen Chrome bile açılırken donmalar yaşanıyor büyük ihtimalle sorunun kaynağı bu ama çözümü hiçbir yerde bulamadım sizin bir fikriniz var mı?

Geç yanıt için kusura bakmayın o modu nereden açabilirim?

Hocam sizin nihai performans tavsiyeniz üzerine biraz daha araştırma yaptım ve gelişmiş ayarlardan işlemci kullanımını en düşük yüzde yüz oldugunu gördüm fakat onu yaptığımda bile işlemcim kararlı bir şekilde Max performasını vermiyor yanlış bilmiyorsan i512400F 3.96 GHz Max görüyor arkadaşım sabit bir şekilde 3.96 GHz işlemcisini kullanabilirken aynı modda benimki sürekli düşüyor artıyor ama hiç 3.90ları görmüyor bu konu hakkında yapabileceğim bir şey var mı?

Hocam sizin nihai performans tavsiyeniz üzerine biraz daha araştırma yaptım ve gelişmiş ayarlardan işlemci kullanımını en düşük yüzde yüz oldugunu gördüm fakat onu yaptığımda bile işlemcim kararlı bir şekilde Max performasını vermiyor yanlış bilmiyorsan i512400F 3.96 GHz Max görüyor arkadaşım sabit bir şekilde 3.96 GHz işlemcisini kullanabilirken aynı modda benimki sürekli düşüyor artıyor ama hiç 3.90ları görmüyor bu konu hakkında yapabileceğim bir şey var mı?
İşlemci konusunda @AceTeq hocam yardımcı olabilir.

7900 mb VRAM kullanımı gözüküyor drop yemeniz çok normal. Görev yöneticisinde en çok disk kullanan uygulama ne ona bakar mısın? İlk defa SSD'nin %100 kullanıldığını görüyorum.

7900 mb VRAM kullanımı gözüküyor drop yemeniz çok normal. Görev yöneticisinde en çok disk kullanan uygulama ne ona bakar mısın? İlk defa SSD'nin %100 kullanıldığını görüyorum.
hocam disk hiçbir uygulama açık değilkende 100 lere çıkıyor sorun orda zaten ve evet forzada vram yükseliyor doğru ama 3 5 gblik gpu yemeyen oyundada drop(lethal company.northgard) yiyorum ve forzadan daha fazla drop giriyor haftalardır bir çare bulamadım

Technopat Haberler

Geri
Yukarı