RTX 4060 sistemde FPS düştü

İşletim sistemi
Windows 11

sorusoranbirisi

Femtopat
Daha fazla  
RAM
Goodram 3200MHz 2×8
SSD veya HDD modeli
Goodram 1TB
Ekran kartı
Asus 4060 8GB
Anakart
Asus H610M-K d4
İşlemci
Intel i5 12400F
Geçen günlerde çok dikkatimi çekti, bilgisayarda Valorant oynarken 150-200 FPS arasında dolanıyor, bazen nadir olarak 200 FPS üstüne çıkıyor. Bu bilgisayarı ilk aldığımda ölüm maçında bile 300 FPS ile oynuyordum normal maçlarda 230 altına düşmüyordu bile. 230'a kadar düştüğünde de ortalık kaos alanı oluyordu. Ayrıca son zamanlarda FPS bazen 30-40 civarına düşüyor, 4-5 dakika kadar öyle devam edip sonra geri 150 FPS'lere çıkıyor. Bilgisayarı alalı yaklaşık 1 sene oldu kasanın temizliğine çok dikkat ediyorum, sıcaklık değerlerini sürekli kontrol, ediyorum anormal olan hiçbir şey göremiyorum. Virüs için Kaspersky ve Windows Defender ile tarattım oradan da bir sonuç çıkmadı.
Not: Bilgisayarın yazılım ve güncelleme tarafından pek anlamıyorum BIOS güncellemesi yapmadım ekran kartının ya da işlemcinin sürücünü manuel olarak hiç güncellemedim.

Dostum NVIDIA App'i indirip ekran kartı güncellemelerine bir bak derim. Muhtemelen sorun bundan kaynaklıdır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de oldu. 200-220 FPS alırken 170-180 oldu.

1080p'de mi oynuyorsun?

Termal macuna baktın mı?

1080P'de mi oynuyorsun?

Evet 1080'de oynuyorum.

Termal macuna baktın mı?

Termal macuna bakmadım, ama sıcaklık değerlerini kontrol ediyorum CPU en fazla 50 dereceleri görüyor.

Dostum NVIDIA App'i indirip ekran kartı güncellemelerine bir bak derim. Muhtemelen sorun bundan kaynaklıdır.

NVIDIA App yüklü ama güncellemelere nereden bakılıyor nasıl yapılıyor bilmiyorum. Bilgisayardan anlamıyorum, sadece oynamak için kullanıyorum.

1080'de oynuyorsun diye darboğaz yaşıyorsun, FPS düşmesinin sebebi bu. 2K'da oynamalısın.

Termal macun ile alakası yok.

uygulamayı aç yandan sürücüler yazan yere tıkla sonra "güncellemeleri kontrol et"e tıkla ordan, sonrasında güncelleme varsa indir de

1080'de oynuyorsun diye darboğaz yaşıyorsun, FPS düşmesinin sebebi bu. 2K'da oynamalısın.

Termal macun ile alakası yok.

Hocam monitörüm 2K desteklemiyor ve ekran kartım 4060 8 GB 2K için yeterince güçlü olduğunu sanmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…