RTX 4060 sistemde internet kesiliyor ve donuyor

fersly

Hectopat
Daha fazla  
RAM
LEXAR THOR 16 GB RAM 3200MHZ CL18
SSD veya HDD modeli
Samsung 1TB 980 NVMe M.2 SSD (3500MB / 3000MB)
Ekran kartı
GIGABYTE GeForce RTX 4060 WINDFORCE OC 8GB
Anakart
ASROCK A520M HVS
İşlemci
AMD RYZEN 5 5600X
Merhaba dostlar,

Bilgisayarımı yaklaşık 3-4 aydır kullanıyorum ve son zamanlarda yeni bir sorunla karşılaştım. Fortnite oynarken bir anda "ağ bağlantısı kesildi" hatası alarak oyundan atılıyorum. Ancak internet bağlantımda bir sorun olmadığını görebiliyorum; modem üzerinde internet aktif durumda ve evdeki diğer kullanıcılar sorunsuz bir şekilde bağlanmaya devam ediyor.

Kendi bilgisayarım kablolu olarak internete bağlı. Oyundan atıldıktan sonra masaüstünden kontrol ettiğimde, ağ bağlantım kopmuş gibi görünüyor. Bu sırada oyunu kapatıp Chrome veya başka bir uygulamaya girmeye çalışıyorum ama hiçbir şey açılmıyor.

Daha da garibi, bu sorun esnasında klavyemde hiçbir tuş çalışmıyor. Bilgisayarı "Kapat" seçeneğiyle kapatmayı denediğimde, "Kapatılıyor..." ekranında takılı kalıyor ve kapanmıyor. En sonunda yalnızca power tuşuna uzun süre basarak kapatabiliyorum.

Bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir ve nasıl çözebilirim? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

Sistem Bileşenlerim:
  • Ekran Kartı: RTX 4060 (Sürücü güncel)
  • İşlemci: Ryzen 5 5600X
  • RAM: 2x8 GB
  • İşletim Sistemi: Windows 11 (Güncel sürüm)
  • Anakart: ASROCK A520M HVS (Güncel BIOS)

Son düzenleme:
1-bıosunun güncel olduğundan emin misin?
2-oyuna girmeden önce internet bağlantın var mı bunlara bir bak sonra geri dön mesajıma
1- Evet biosum güncel sürüm. Bu sorunla karşılaşmaya başladıktan sonra ilk yaptığım şey bios güncellemekti.

2- Oyuna girmeden önce tabiki internet bağlantım var. Oyunu 1-2 saat oynadıktan sonra bir anda her şey sarpa sarıyor.

1- evet BIOS'um güncel sürüm. Bu sorunla karşılaşmaya başladıktan sonra ilk yaptığım şey BIOS güncellemekti.

2- oyuna girmeden önce tabii ki internet bağlantım var. Oyunu 1-2 saat oynadıktan sonra bir anda her şey sarpa sarıyor.

Anakartın da problem vardır belki. Sorunu yaşadığın an kasaya, Ethernet kablosunun takılı olduğu yere bak ışıklar yanıyor mu bu şekilde anlarsın anakartında bir sıkıntının olup olmadığını.

Anakartın da problem vardır belki. Sorunu yaşadığın an kasaya, Ethernet kablosunun takılı olduğu yere bak ışıklar yanıyor mu bu şekilde anlarsın anakartında bir sıkıntının olup olmadığını.
Sorun olduğunda dahi ethernet kablosunun takılı olduğu yerde yeşil renkte ışık yanmaya devam ediyor.

Peki PC'nin parçaları ne? Belki onların uyumsuzluğu nedeni ile bu sorunu yaşıyor olabilirsin.
ANAKART: ASROCK A520M HVS
GPU: GIGABYTE GeForce RTX 4060 WINDFORCE OC 8GB
CPU: AMD RYZEN 5 5600X
RAM: LEXAR THOR 2x8 GB RAM 3200MHZ CL18
SSD: SAMSUNG 1TB 980 NVMe M.2 SSD (3500MB / 3000MB)
KASA: Thermaltake S200TG
PSU: Thermaltake 650W 80Plus

anakart: ASRock A520M hvs.
GPU: Gigabyte GeForce RTX 4060 Windforce OC 8 GB.
CPU: AMD Ryzen 5 5600X.
RAM: Lexar Thor 2x8 GB RAM 3200MHz CL18.
SSD: Samsung 1TB 980 NVMe M.2 SSD (3500 MB / 3000 MB)
kasa: Thermaltake S200tg.
PSU: Thermaltake 650W 80.

Kusura bakma dostum faydalı olamadım diğer kullanıcıların yorumlarını da incele iyi akşamlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı