Merhaba RTX 4060 ve Intel i5 12400F işlemcili donanım kullanıyorum. Henüz yeni almış olmama rağmen Silent Hill 2 Remake Uncharted 4 gibi oyunlarda bu hatayı aldım. Oyun esnasında sıkıntı olmadan oynarken bazı noktalarda oyun takılıyor ve FPS 1'e 2'ye kadar iniyor ondan sonra bir daha oyun yanıt vermiyor ve PC'yi tamamen açıp kapamama kadar gidebiliyor kasa üzerinden. Sizce bu neden kaynaklıyor olabilir?
Bu ekran kartında bu durum normal mi peki? Olmaması gerekiyor bence. Bu oyunlarda DLSS kullanmam böyle bir etki yapabilir mi az önce ona dair bir şeyde okudum.
Bu ekran kartında bu durum normal mi peki? Olmaması gerekiyor bence. Bu oyunlarda DLSS kullanmam böyle bir etki yapabilir mi az önce ona dair bir şeyde okudum.
Uncharted 4, 8GB'dan fazla VRAM kullanmıyor hocam. Her şeyi en yükseğe aldığında bile tam sınıra ulaşıyor kullanım olarak. Yani VRAM yetersiz diyerek FPS'i 1-2 seviyelerine düşürecek bir durum yok.
Silent Hill 2 ise VRAM yetmesi bile %1 değerleri ve stutter durumu çok kötü değil.
Uncharted 4, 8 GB'dan fazla VRAM kullanmıyor hocam. Her şeyi en yükseğe aldığında bile tam sınıra ulaşıyor kullanım olarak. Yani VRAM yetersiz diyerek FPS'i 1-2 seviyelerine düşürecek bir durum yok.
Silent Hill 2 ise VRAM yetmesi bile %1 değerleri ve stutter durumu çok kötü değil.
Sürücü sorunu, memory leak ya da donanımsal bir problem olabilir diye düşünüyorum. Konu sahibi biraz daha az VRAM kullanan bir oyunda test etse daha iyi olur aslında.
Sürücü sorunu, Memory leak ya da donanımsal bir problem olabilir diye düşünüyorum. Konu sahibi biraz daha az VRAM kullanan bir oyunda test etse daha iyi olur aslında.
DLSS kapatıp oynadığımda aynı noktada yaşadığım sorun olmadı. Daha uzun süre test edip deneyimimi buraya yazacağım. Fakat farklı oyunlarda aynı sorunu yaşamış olmam canımı sıkmıştı. İki oyunda da DLSS açık oynuyordum bundan sonra kullanmadan oynayıp test edeceğim.
DLSS kapatıp oynadığımda aynı noktada yaşadığım sorun olmadı. Daha uzun süre test edip deneyimimi buraya yazacağım. Fakat farklı oyunlarda aynı sorunu yaşamış olmam canımı sıkmıştı. İki oyunda da DLSS açık oynuyordum bundan sonra kullanmadan oynayıp test edeceğim.
DLSS açma sebebim kartı çok zorlamamak takıntı oluşmuş Afterburner açmadan oyuna giremiyorum. 68 70 dereceler normal mi bu oyunlarda.