Çözüldü RTX 4060 sistemde Stalker 2 düşük FPS veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

exipol

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16GB
Ekran kartı
RTX 4060
İşlemci
I7 13700H
Oyun durduk yerde işlemci kullanımını düşürüp FPS kısıtlıyor diğer oyunlarda buna benzer bir sorun yaşamıyorum. Sıkıntı oyundan mı kaynaklı yoksa donanımsal mıdır?
Normal durumda %96-100 GPU, %35-40 CPU kullanımı sırasında 60-80 arası FPS alıyorum.
Bu değerler durduk yerde %96-100 GPU, %10-13 CPU kullanımına düşüyor. Oyuna res atmak, save değiştirmek vs. pek etkili olmuyor sürekli olarak yaşıyorum.

Çözüm
Hocam sorun falan yok. Oyun işlemci odaklı değil ve o kalitede bir oyunla zaten 4060 o FPS'yi alır.

Belirtmeyi unutmuşum bahsettiğim değerler düştüğü zaman 20FPS alıyorum oyun o şekilde kalıyor.

Bu donma olayı sadece öldükten sonra save yükleyince oluyormuş onu anladım. Yaşayan arkadaşlar olursa öldükten sonra save dönmek yerine oyuna res atarsanız düzeliyor.
Hocam sorun falan yok. Oyun işlemci odaklı değil ve o kalitede bir oyunla zaten 4060 o FPS'yi alır.

Artı -1 Eksi

Belirtmeyi unutmuşum bahsettiğim değerler düştüğü zaman 20FPS alıyorum oyun o şekilde kalıyor.

Bu donma olayı sadece öldükten sonra save yükleyince oluyormuş onu anladım. Yaşayan arkadaşlar olursa öldükten sonra save dönmek yerine oyuna res atarsanız düzeliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

NVIDIA ayarlarından optimizasyonu kapat o da düzelir snrm.

Böyle saçmalık mı olur ya her fps 15 20 ye düşünce tekrar mı başlatacağım oyunu
1080p düşük ayarlarda 60 70 fps hatta 1 saat de 720p de 120 fpse yakın oynadım ama gel gör ki fps yine 15 20 ye sabitlendi bende.
Hani daha gururumu inciten ben 1 saate yakın 720p low da bu oyunu oynadım hani pcim çok da iyi değil ama 720p low nedir yaw umarım kısa sürede güncelleme getirirler.

Çözüm için teşekkürler sistemim yetmesine oyun kasınca insan geriliyor. Birkaç kez ayar yaptım yeniden başlatmadığım için kasıyor zannettim meğerse olay başkaymış yeniden başlatınca 2 k Epic ayarlarda rahat rahat oynuyor ama öldükten sonra kasmaya başlıyor. Sayenizde hatayı buldum güncelleme gelmesini bekleyip öyle oynayacağım.

4060Tİ DUAL OC kullanıyorum. Aynı sorunu bende yaşıyorum. 120FPS oynarken, 20-30DK sonra oyun 20FPS'de sabitliyor kendini. Load game'den tekrar yükledikten sonra oyunu, FPS tekrar 120'lere geliyor.

Bu tamamen oyunun optimize sorunlu olmasından kaynaklanıyor. Çok yakında Geforge Experiance tarafından optimize desteği ve oyuna güncellemeler gelir ise, bu sorunlar ortadan kalkacaktır.

TAVSİYE; Lossless Scaling de yapay piksellemeyi 2X moda alırsanız, Optimizasyon sorunu ortadan kalkıyor. Fakat, 20-30DK sonra yine FPS 20'ye sabitleniyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…