RTX 4060 sistemde The Last of Us Part 2 oyundan atıyor

NoCryBe4Die

Zeptopat
Daha fazla  
RAM
16
Ekran kartı
RTX 4060
Anakart
NLXB 001
İşlemci
12th Gen Intel Core i5-12450H
Öncelikle merhaba, çok bilgisayardan anlayan biri değilim Epic Games'ten oyunu satın aldım, oyun açılıyor ama bir iki saat oynadıktan sonra oyun takılıyor; 10-15 saniye öyle kalıyor ve oyun kendiliğinden kapanıyor. Ekran kartım ve driverlarım güncel, konu hakkında bilgisi olan var mı?

Hocam bu tarz kapanmalar genelde RAM veya VRAM sınırına dayanınca oluyor ama 4060 sistemde pek olası değil. Arka planda çalışan fazla uygulama varsa kapat bir de oyun dosyalarını Epic üzerinden doğrula. Son çare olarak oyunu düşük ayarlarda dene gene atarsa sıcaklıkları kontrol etmekte fayda var.

Oyun PC portu daha yeni çıktı, çok fazla insan sorunlar yaşıyor bu oyun özelinde. Dosyalarınızı doğrulamayı deneyin.
Dosya doğrulaması yaptığım halde sorunum hala devam ediyor hocam.

Ekran kartının sıcaklık durumu nedir?
45°C olarak gözüküyor hocam.

Öncelikle merhaba, çok bilgisayardan anlayan biri değilim Epic Games'ten oyunu satın aldım, oyun açılıyor ama bir iki saat oynadıktan sonra oyun takılıyor; 10-15 saniye öyle kalıyor ve oyun kendiliğinden kapanıyor. Ekran kartım ve sürücülerim güncel, konu hakkında bilgisi olan var mı?

Edit: Bugün gelen güncelleme sonrası artık bir sıkıntı yok oyımdan atmıyor.

Son düzenleme:
Belki bilgisi olan vardır. RTX 4060 kullanıyorum ve oyuna girdiğimde kelebeklerin uçtuğu giriş kısmında oyun donuyor ve sonra beni oyundan atıyor. Ne yaptıysam çözemedim, ayrıca oyunu en düşük ayarlara aldım ve sorun çıkaracak her şeyi kapattım, o şekilde de denedim ve sonuç hala aynı.
sistem: RTX 4060 - Ryzen 5 5500 - 500 GB M.2 SSD - 16 GB RAM - 30 GB sanal bellek açık

Belki bilgisi olan vardır. RTX 4060 kullanıyorum ve oyuna girdiğimde kelebeklerin uçtuğu giriş kısmında oyun donuyor ve sonra beni oyundan atıyor. Ne yaptıysam çözemedim, ayrıca oyunu en düşük ayarlara aldım ve sorun çıkaracak her şeyi kapattım, o şekilde de denedim ve sonuç hala aynı.
sistem: RTX 4060 - Ryzen 5 5500 - 500 GB M.2 SSD - 16 GB RAM - 30 GB sanal bellek açık
Çözebildinmi

1748873131178.png

Bende çözemedim. Bende de aynı durum sürücüler güncel RX 580 FPS 30 altına inince yapıyorum ama şu an hiç giremiyorum.

Böyle bir sorun mu yaşıyorsunuz, bende yeni yaşadım. Aslında baya da oynadım ama şimdi devamlı bu hatayı veriyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı