RTX 4060 sisteme drop giriyor

dwaeral

Zeptopat
Daha fazla  
Bilgisayarımı İncehesap'tan topladım alalı 1 yıl oldu ilk aldığımda sorun yoktu, aldıktan 1-2 ay sonra drop yemeye başladım. Driverlarımı güncelledim güncel olmayan ne varsa güncelledim ve her şey güncel ama drop sorunu gitmemişti. Format atıp düzelir diye düşündüm ama format attıktan 1-2 ay sonra tekrardan drop yemeye başladı bilgisayar. FPS Valorant'ta 500'den 1e iniyor LoL'de 240'dan 1 veya 0a iniyor tarayıcı kullanırken YouTube'da gezinirkende donmalar yaşıyorum. Drop sadece oyunlarda olmuyor bilgisayarın ayarlarına girsem bile ayarları açarken veya kapatırken bile drop giriyor. Sıcaklık değerlerim gayet normal işlemcim en fazla 62 dereceyi görüyor ekran kartım 65i geçmiyor. Nasıl çözebilirim?

PC:
  • Intel Core i7-13700K
  • ASUS Prime B760M-K
  • Gigabyte GeForce RTX 4060 8 GB
  • Team T-Force Vulcan Black DDR 5 16 GB RAM
  • Lexar NM610PRO 1TB SSD
  • Frisby FR-PS6080P 600W 120mm 80+ Bronze Power Supply
  • Gamepower Skadi V2 120 ARGB 120mm Sıvı İşlemci Soğutucu

Bilgisayarımı İncehesap'tan topladım alalı 1 yıl oldu ilk aldığımda sorun yoktu, aldıktan 1-2 ay sonra drop yemeye başladım. Driverlarımı güncelledim güncel olmayan ne varsa güncelledim ve her şey güncel ama drop sorunu gitmemişti. Format atıp düzelir diye düşündüm ama format attıktan 1-2 ay sonra tekrardan drop yemeye başladı bilgisayar. FPS Valorant'ta 500'den 1E iniyor LoL'de 240'dan 1 veya 0A iniyor tarayıcı kullanırken YouTube'da gezinirkende donmalar yaşıyorum. Drop sadece oyunlarda olmuyor bilgisayarın ayarlarına girsem bile ayarları açarken veya kapatırken bile drop giriyor. Nasıl çözebilirim?

PC:
  • Intel Core i7-13700K
  • ASUS Prime B760M-K
  • Gigabyte GeForce RTX 4060 8 GB
  • Team T-Force Vulcan Black DDR 5 16 GB RAM
  • Lexar NM610PRO 1TB SSD
  • Frisby FR-PS6080P 600W 120mm 80+ Bronze Power Supply
  • Gamepower Skadi V2 120 ARGB 120mm Sıvı İşlemci Soğutucu
Sıcaklıklar ne durumda? OCCT power testi yapabilir misin?

sıcaklılar normal oyundayken vs. cpu 62 dereceyi geçmiyor, gpu ise 60-65 civarı oluyor.

occt power test yapıyoprum şuan sonucunu söyleyeceğim.

1753448082630.png

doğru attiysam değerler bu şekilde

Son düzenleme:
Sıcaklılar normal oyundayken vs. CPU 62 dereceyi geçmiyor, GPU ise 60-65 civarı oluyor.

OCCT Power test yapıyoprum şu an sonucunu söyleyeceğim.

Eki Görüntüle 2542441
Doğru attiysam değerler bu şekilde

Bir sıkıntı gözükmüyor sıcaklıklarda. Ama işlemci olması gerekenden az güç çekiyor. Normalde o işlemci 200W ı görebiliyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı