RTX 4060 sisteme PSU ve soğutucu önerisi

gladioaze

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. i5 12400F ve RTX 4060 sistem topluyorum ve bu sistem için 650W kaliteli bir PSU almak istiyorum. Ama Azerbaycan'da olduğum için pek fazla model seçeneğim yok o yüzden ala bileceğim ve bütçemin yetdiği modelleri aşağıda yazdım. Hangisini ve neden önerirsiniz? Ayrıca soğutucu olarak da DeepCool AG400 (LED'siz versiyonu) almayı düşünüyorum. Sizce nasıl?

PSU modelleri:
Zalman GigaMax 650W (ZM650-gvıı) 80Plus Bronze.
Cooler Master MWE whıte 650W 80+
Thermaltake 650W Litepower.
DeepCool PF650 650W 80 plus® Power Supply.
FSP Hyper 80+ PRO 700W

Konu dışı ama bu kasa hakkında da fikirlerinizi almak isterim. Ürün OEM (no name) ve burada Matrexx 30 ile aynı fiyata satılıyor ama görüntü olarak bunu daha çok beğendim. Hava sirkülasyonu iyi mi kötü mü bilmiyorum ama.

Son düzenleme:
PSU'ları fazla bilmiyorum, sadece Pf'nin kötü olduğunu biliyorum. Tahminen diğerleri de hazır sistem içinde gelmiyorsa tavsiye edilmeyecek türdendir. Tam nerede konumlandığını hatırlamayarak MWE ve FSP'nin bu modeli için de kötü dendiğini hatırlıyorum, tahminen geri kalan diğerleri de kötüdür. Türk lirası bütçenizi de bilmiyorum ancak TR'de birisi sorsa, bilenlerden anladığım kadarı ile, şu PSU'lar önerilirdi; XPG Pylon 650B (Bu da öneren kişi) (sizin orada NZXT C-Bronze serisi de buna yakın veya daha ucuzsa o model de alınabilir veya sisteminiz için 550W'da yeterli o yüzden MSI a-bn (a-dn değil), DeepCool pk-D'nin (pf değil) 550, 650W modellerini de tercih edebilirsiniz).

AG400 ben beğeniyorum 12400F'e yeterli olur. TR için o model en ucuz 850 liralık fiyat etiketi ile amazonda satılıyor.

Kasayı bilmiyorum. Önü mesh, hava akışı iyi gibi duruyor. Eğer fotoğraftaki kadar da dahili fanla geliyorsa alınabilir. PSU'da standart ATX PSU'ları destekliyordur tahminen kasa o yüzden uyum/sığma konusunda bir sorun olacağını sanmıyorum.

Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Konuyu açtıktan sonra yinede baya araştırdım ve Zalman GigaMax 650W modeli için olumlu yorumlar okudum ve şimdilik bu modeli almayı düşünüyorum. Soğutucu olarakta AG400 seçtim. Kasa olarak ise Deepcool matrexx 55 Mesh 4 fan modelini düşündüm ama hava akışı olmadığı konusunda söylentiler duydum. Bütçeme uygun kasa bulamadım kısacası.

Malesef XPG pylon, nzxt, msi gibi psular burada satışta yok. Olan modeller de çok pahalı modelleri (üst seviye). Elimdeki seçenekler sadece yukarıda yazdıklarım. Hangisini tercih ede bilirim ?

Son düzenleme:
@gladioaze maalesef bilmiyorum, seceneklerinizi, durumunuzu varsa su anda kullandiginiz guc kaynagini, ekran karti ve islemci modelinizi, butcenizi ve mumkunse insanlarin sizin satin aabileceginiz siteyi inceleyip daha farkli alternatifleri bulmasi icin satin alim icin kullanacaginiz internet sitesi (yani PSU nereden sipariş vereveksiniz, o sitenin baglantisini) belirterek "guc kaynaklari" kategorisinde "hangi guc kaynagi tercih edilmeli" gibi bir baslikla yeni konu acarak @ oreki / @ andarhan DS etiketleyerseniz onlar size yardimci olacaktir.

Yeni bir konu açtım . Son bir kere sizin bir fikrinizi daha almak istiyorum. Aigo DarkFlash DK415M Black kasa seçtim sizce hava akışı ve kapasitesi falan nasıl ?

Aigo darkFlash DK415m Black kasa.

Eger ürün buysa;
Güzel. Zaten bilgisayar kasalarinda oyle cok da fazla kafaya takilacak bir şey yok. Bu da, bir onceki seciminiz de genis ve onu tarafi mesh-orgulu-acik oldugundan hava akisi iyi olur. Kasalarda onu kapali olmasin, dahili fan sayisi fazla olsun, gorunusunu begendiginizi, fiyati uygun olani alabilirsiniz.

Ekran kartiniz 4060 oldugu icin fazlaca uzun bir model olacagini dusunmuyorum. İleride gececeginiz ekran kartlarini da uzunluk acisindan karsilamaya yetecek bir destege sahip gibi duruyor.

Teşekkür ederim yardımlarınız için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…