RTX 4060 Ti 8 GB ekran kartı alınır mı?

Hocam 2 şey sormak istiyorum. VRAM nedir? Bu ekran kartı 1080p kartı olduğu için 1080p monitör mü tercih edilmeli?

VRAM yani video bellek ekran kartınızın RAM'i yani belleğidir. Oyundan oyuna Ultra grafikten düşük grafiğe VRAM kullanımı değişiyor. Günümüzde ise oyunlar 6-7 GB VRAM'e çıkabiliyor. 4060 Ti 8 GB adı üzerine 8 GB VRAM'e sahip. Eğer oyun VRAM sınırını geçerse drop yemeye takılmalar yaşamaya başlarsınız ve crash yiyebilirsiniz yani oyundan atabilir. 1080p de sıkıntı çıkarmıyor birkaç optimizasyon özürlüsü oyun haricinde. 2K ve 4K da ise sorun olabiliyor. 4060 Ti saf güç olarak RX 6700 XT'yi geçiyor diye biliyorum yanlış olabilir ancak RX 6700 XT 12 GB VRAM'e sahip ve ben 2K da daha rahat oynanacağını düşünüyorum. Tabii bu iki kartı kıyaslamıyorum 4060 Ti VRAM dışında her şeyde daha iyi anlatmak istediğim şey 2K için VRAM yetersiz kalabilir. Bunun için ben 1080p de oynamanızı öneririm.

Hocam 2 şey sormak istiyorum. VRAM nedir? Bu ekran kartı 1080p kartı olduğu için 1080p monitör mü tercih edilmeli?

Basitce anlatayım üssteki eleman çok karışık anlatmış okumadım.

Ekran kartı isterse 1080p yani HD isterse 4K görüntü verebilir. Pixel arttıkça detay ve görüntü güzelleşir gene aynı ama pixeller artar fakat bu arttıkça kare hızı yani FPS düşer.

Sende 1080p hani HD monitör varsa 4060 Ti ekran kartı sana yeter de artar.

Bir de tavsiye vereyim o kartı sıfır alma. Sıfır vereceğine aynı kartı alıp 3-4 ay oynayıp sıfırın yarı fiyatına satan elemanlardan al sahibinden sitesinde. Kutulu garantili faturalı RTX 4060 Ti kartlar var bir sürü sıfır fiyatının çok altında sıfırdan farksızlar. Sıfıra o kadar para verme.

Alınır hocam neden alınmasın 1080p için fazlasıyla yeter bence. AMD RX 6650 XT kullanıyordum son driverlarından sonra kartı kırıcaktım artık o derece kızmıştım. Ne yaptıysam olmadı DDU ile driver mı kaldırmadım. Format bile attım temiz kurulum yaptım hiiiiç düzelmedi sürekli bir çökme, oyunda takılma, boş ekranda YouTube'da bile çöküyordu driver. Çıldırmıştım artık o derece! Üçe beşe bakmadan gittim Zotac Twin Edge RTX 4060 Ti aldım, kargo bekle derdi olmadan, indirim mindirim falan araştırmadım pahalıya mı aldım ucuza mı aldım umurumda bile değil!

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı