RTX 4060 Ti 8 GB ile uyumlu işlemci önerisi

Bütçe
30-35 Bin TL

kripwoutx

Hectopat
Yer
almania
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: Intel® Alder Lake Core™ i7-12700H 14C/20T; 24MB L3; E-CORE Max 3.50GHZ
Ekran Kartı: Nvidia RTX3060 Max-Performance 6GB GDDR6 192-Bit
Ram: 16 GB DDR4 3200 MHz
Merhaba, RTX 4060 Ti Windforce OC 8 GB ekran kartina bagli bir sistem toplamak istiyorum. Islemci tercihimi i5 serisinden yana kullanacagim. Bu hususta hangi i5'i secmeliyim? Ayrica sececegim SSD konusunda da yardim almak istiyorum. 1 TB bir SSD kullanacagim ama sececegim marka ve okuma/yazma hizlari konusunda destege ihtiyacım var. Sorularim bundan ibaret, eger ki sistemde bir degisiklige gitmem gerekiyorsa onerilerinizi belirtiniz. Simdiden teşekkürler.

Hocam işlemci için 30-35 bin TL yüksek bir meblağ değil mi?

Şaka bir yana o bütçe ile çok rahat DDR5 bir sistem toplarsın. Uzun ömürlü olması açısından eğer henüz masraf yapmadıysan AM5 sökete geçip R5 7500F al. Ryzen 5 7500F işlemcisi de onunla beraber çok satanlardan.

Parça aldın mı hiç bilmiyorum. Eğer almadıysan ve bütçe 1K çıkabilir ise çok güzel olur direkt bunu al. Kesinlikle değer.

Çıkmaz ise bunu al ve attığım parçalar ile değiştir.

Hocam işlemci için 30-35 bin TL yüksek bir meblağ değil mi?

Şaka bir yana o bütçe ile çok rahat DDR5 bir sistem toplarsın. Uzun ömürlü olması açısından eğer henüz masraf yapmadıysan AM5 sökete geçip R5 7500F al. Ryzen 5 7500F işlemcisi de onunla beraber çok satanlardan.

Parça aldın mı hiç bilmiyorum. Eğer almadıysan ve bütçe 1K çıkabilir ise çok güzel olur direkt bunu al. Kesinlikle değer.

Çıkmaz ise bunu al ve attığım parçalar ile değiştir.

30-35 Bini butun sistem icin yazmistim hocam. Peki SSD konusunda onerileriniz var midir?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı