RTX 4060 Ti 8 GB vs RTX 3080 10 GB

Emekli_Gamer

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar oyun için 2 el ekran kartı alacağım sarı siteden sıfıra maalesef bütçe yetmiyor iki kart arasında kaldım. RTX 4060 Ti 8 GB ile RTX 3080 10 GB modeli arasında kaldım. Saf güçte galiba 3080 geçiyor ama DLSS için işine girince 4060 Ti geçiyor arada bayağı fark oluyor oyundan oyuna degişiyor ama sizde hangisini tercih etmeliyim oyun için saf güç mü önemli yoksa DLSS mi kararsız kaldım bu konuda.

2K-4K oyunlar oynuyorsan 3080 ama DLSS 3 destekli oyunlarda açık ara 4060 Ti daha öndedir.

Arada %15 falan güç farkı var.

2K-4K oyunlar oynuyorsan 3080 ama DLSS 3 destekli oyunlarda açık ara 4060 Ti daha öndedir.

Arada %15 falan güç farkı var.
2k 4k oyun oynamıyorum ama dlss özelikli oyunlarda pek fazla oynamıyorum çogunlukla fps tarzı oyunlar filan oynuyorum bide hikaye tarzı oyunlar aradaki %15 farka degermi peki sizin tercihiniz ne olurdu

İkisi de hemen hemen aynı performansı vereceklerdir FPS oyunlarında hikaye kısmında bazı oyunlarda ikisi de aynı FPS veriyor bazı oyunlarda RTX 3080 kas gücü dolasıyla 20-30 FPS önde oluyor oynicağın oyunların testini izleyip alman en mantıklısı.

Ekran kartı seçerken VRAM kapasitesi gerçekten çok önemli. 2021-2022 yıllarında 12 GB RTX 3060 kullandığımda KeyShot’ta sorunsuz tek kare renderlar alabiliyordum, ancak 8 GB RTX 3060 Ti’a geçtiğimde yavaş yavaş takılmalar yaşamaya başladım. Eğer sadece oyun oynayacaksanız DLSS 3 nedeniyle RTX 4060 Ti alabilirsiniz, ama render gibi saf güç gerektiren işler yapacaksanız RTX 3080 10 GB daha iyi bir tercih olur.

Örneğin, Blender benchmark skorlarına göre RTX 3080 4517.93 puan alırken, RTX 4060 Ti 3774.87 puanda kalıyor. Daha fazla karşılaştırma için Blender’ın test sonuçlarına göz atabilirsiniz.

Yanlış bir kıyaslama. 4060 ti ın rakibi 3070 ti dır. 3080 in rakibi 4070 dir. Aralarında az değil %30 civarında kas gücü farkı var. Bu farkı frame gen, düşük watt ile çalışma avantajı kapatamaz bence.

Hocam sadece oyun amaçlı alacağım FPS ve hikaye tarzı oyunlar oynuyordum çoğunlukla FPS tarzı DLSS için değer mi sizce

Hocam sadece oyun amaçlı alacağım FPS ve hikaye tarzı oyunlar oynuyordum çoğunlukla FPS tarzı DLSS için değer mi sizce
Hocam, eğer bahsettiğiniz FPS rekabetçi oyunlar olan Valorant veya Counter-Strike gibi oyunlarsa, DLSS'in çok büyük bir önemi yok. Ancak Red Dead Redemption 2, Cyberpunk 2077 gibi grafik açısından daha ağır ve detaylı yapılmış oyunları oynayacaksanız, DLSS gerçekten önemli bir özellik haline geliyor. Yazım da belirttiğim gibi, eğer oyun deneyiminizi hem performans hem de görüntü kalitesi açısından maksimum seviyeye çıkarmak istiyorsanız RTX 4060 Ti almanızı öneririm. Bu modelde DLSS ile ilgili olarak kafanız rahat olur. DLSS 4 duyrulduğu zaman DLSS 3.5 ve önceki sürümler için güncelleme geldi ve yeni yapay zeka modeline geçilmiş ve bu sayede hem görüntü kalitesinde iyileşmeler hem de FPS oranlarında ciddi artışlar sağlandı.

Kısaca, eğer oyun için bir kart arıyorsanız RTX 4060 Ti ideal bir seçenek. Ancak saf işlem gücüne ve render gibi yoğun işler için daha yüksek performans istiyorsanız, RTX 3080 tercih etmeniz daha uygun olacaktır.

DLSS4 güncellemesi tüm rtx kartlar için var şuan. 3080 de alsan 4060 ti da alsan aynı dlss den faydalanmış oluyorsunuz. Tek fark 4000 serisinde frame generation olması o da her oyunda yok ve açıldığı takdirde input gecikmesi oluyor. Her oyunda açmak faydalı olmuyor o yüzden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…