Aklıma gelen birkaç çözümü yazayım
Güç modunu maksimum performansa al, NVIDIA denetim masasından da kontrol et
Bios'tan güç limiti yemiş olabilir. GPU-Z'den sürüme bakıp internetten kıyaslayın. Aftetburnerdan da gözüküyordu herhalde.
PSU güç kablolarını kontrol et.
Sıcaklıkları kontrol et, thermal throttle yüzünden limit yiyor musun ona bak.
Güç modu kontrol ettiğim ilk şeylerden biriydi, yazmayı unutmuşum.
GPU-Z'de 110-120 W civarı kullanım gözüküyordu yük olan durumlarda. İnternette gördüğüm kadarı ile genelde 120-150 W arası çalışıyor fakat güç limiti ana faktör olsa ekran kartı %95 üstü kullanımda olmaz diye düşünüyorum. Sanki bilmediğim bir şey kullanıyor da ekran kartının tam gücüne rağmen yüksek FPS alamıyorum. O yüzden çözünürlükten şüpheleniyorum, o yüzden başka bir ekran deneyeceğim bulabilirsem. Yazılımsal olarak her yeri 1080p'ye ayarladım, bir fark olmadı.
Yine de güç limitine de bir bakacağım; BIOS'tan güç limitini nereden kontrol ederim, biliyor musunuz?
Kablolarda bir sorun göremedim. Başka PSU ya da ekran kartı deneyebilecek durumum da yok maalesef.
Sıcaklıklar normal civarda. Ekran kartı 65, işlemci de 70 derece civarında yük altındayken.
ÇÖZÜLDÜ: Meğersem ekran kartı, PCI Express yuvasında temassızlık yapmaya başlamış. Reddit ve forumlardan çözüm bulamayınca ChatGPT'ye sordum, ekran kartının PCI Express girişi konusunda sıkıntısı olabileceğini söyledi. GPU-Z'den baktım,
"PCIe 3.0 x8" olması gerektiği halde yük altında bile "PCIe 3.0 x1" gösteriyordu.
ChatGPT bana ekran kartı pinlerini ve anakarttaki soketi temizlememi önerdi. Buradan yola çıkarak ekran kartını yuvasından çıkardım, pinlerini kolanya sürdüğüm kulak çubuğu ile temizledim, yerine sağlam şekilde oturduğundan emin oldum. Şu an "PCIe 3.0 x8" olarak çalışıyor ve oyunlardan tam performans alıyorum.