RTX 4060 Ti CW oluyor

furkann_ersin

Hectopat
Daha fazla  
Selam. Yaklaşık 1 haftadır ekran kartımda coil whine problemi var. Alalı 1 ay oldu ama büyük ihtimalle sonradan coil whine olmaya başladı. Ekran kartının maximum çekirdek hızı 2595 MHz ama oyunlara girdiğimde özellikle ETS 2'de ekran kartının 2850 MHz değerine kadar çıktığını kendini zorladığını gördüm. Acaba kendi kendine OC yapmış olabilir mi?

Dosya Ekleri

• 1704009105596.png
    1704009105596.png
    176,9 KB · Görüntüleme: 47
Selam. Yaklaşık 1 haftadır ekran kartımda coil whine problemi var. Alalı 1 ay oldu ama büyük ihtimalle sonradan coil whine olmaya başladı. Ekran kartının maximum çekirdek hızı 2595 MHz ama oyunlara girdiğimde özellikle ETS 2'de ekran kartının 2850 MHz değerine kadar çıktığını kendini zorladığını gördüm. Acaba kendi kendine OC yapmış olabilir mi?
Demek ki kart 2850 MHz kullanmak istiyor. Bırak da yüke girsin. Yüke sokup kullanmayacaksan neden aldın? CW o kadar dert edilecek şey değil. Basit bir bobin sesi.

Demek ki kart 2850 MHz kullanmak istiyor. Bırak da yüke girsin. Yüke sokup kullanmayacaksan neden aldın? Cw o kadar dert edilecek şey değil. Basit bir bobin sesi.

Hocam sanırım neden olduğunu anladım. Mesela oyunlarda menüde 1000+ FPS değerine çıktığı zaman kart otomatik olarak kendini 2850 MHz'e çekiyor ama oyunları başlatınca FPS normale dönünce otomatik olması gereken MHz değerine alıyor kendini.

Hocam sanırım neden olduğunu anladım. Mesela oyunlarda menüde 1000+ FPS değerine çıktığı zaman kart otomatik olarak kendini 2850 MHz'e çekiyor ama oyunları başlatınca FPS normale dönünce otomatik olması gereken MHz değerine alıyor kendini.
Olması gereken MHz değeri diye bir şey pek yok. Yükün türüne ve kartın mimarisine göre aşırı değişecek bir şey. Kartın o frekanslara çıkıyorsa, o frekanslara çıkabildiği için çıkıyordur. Hem kaldı ki Afterburner çoğunlukla gerçek saat hızlarını göstermiyor.
Sen kendin bir elleme yapmadıysan fabrika ayarlarda problem olmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı