Çözüldü RTX 4060 Ti ekran kartıyla Cyberpunk'ta DLSS yerine AMD FSR açılıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

TheCan3

Centipat
Daha fazla  
RAM
Corsair Vengeance RGB RS 32 GB
Ekran kartı
Gigabyte 4060 TI Gaming OC
Anakart
B550M DS3H
İşlemci
Ryzen 7 5800x3d
Tuhaf bir sorun yaşıyorum, bugün yeni 4060 Ti ekran kartımı taktım ve FPS testi için Cyberpunk oyun içi benchmark testine soktum, ortalama 60-65 FPS aldım. Sonra ayarlara baktım ki DLSS kare oluşturma açmaya çalıştığımda ayarlar otomatik AMD FSR'a dönüyor. GeForce Experience üzerinden optimize ettiğimde de otomatik yine AMD FSR ayarı oluyor. Benim normalde bu ekran kartıyla daha yüksek FPS değeri almam gerekmiyor mu? Eski ekran kartımın driverlarını silip yenisini yüklemiştim.

Dosya Ekleri

• asda.PNG
    asda.PNG
    2 MB · Görüntüleme: 89
Çözüm
Ray Tracing Sun Shadow kapattığınızda durum nasıl?

Normalde GeForce Experience yükleyip güncelleme yapmıştım sonuç üstteki gibiydi, şimdi manuel olarak son sürüm driverı yüklediğimde sorunum çözüldüç oyun içi FPS'im olması gerektiği gibi oldu. Aradaki bağlantıyı anlamadım ama illaki manuel yükleme gerekiyormuş :/ teşekkür ederim yardımlarınız için.
Bunu nasıl yaptınız?
Evet 80-90 arası gidip geliyor.
1080p ULTRA RT DLSS Q ile 80fps alınıyordu sanki.

Geç cevap verdiğim için kusura bakmayın, yorum engelim vardı. DDU programı ile kaldırdım sonrasında baştan kurdum driverları. Sorunumu grafik ayarlarından GPU zamanlamasını açarak çözdüm DLSS kullanabiliyorum ama performansımda bir tuhaflık var. Benchmark skorunu bırakıyorum bu şekilde FPS alıyorum. Yanlışım yoksa bu ekran kartı youtube testlerinde en azından 120-140 arası fps alabiliyordu diye hatırlıyorum. Şöyle bir enteresan şeyde var ekran kartının üzerinden jelatin çıkmadı normalde oluyor muydu bilmiyorum. Gencergamingden almıştım Gigabyte yetkili satıcısı olarak gözüküyordu.

Dosya Ekleri

• asda-min.PNG
    asda-min.PNG
    652,7 KB · Görüntüleme: 53
Ray Tracing Sun Shadow kapattığınızda durum nasıl?

Normalde GeForce Experience yükleyip güncelleme yapmıştım sonuç üstteki gibiydi, şimdi manuel olarak son sürüm driverı yüklediğimde sorunum çözüldüç oyun içi FPS'im olması gerektiği gibi oldu. Aradaki bağlantıyı anlamadım ama illaki manuel yükleme gerekiyormuş :/ teşekkür ederim yardımlarınız için.

Çözüm
Ray tracing kapatırsan 120leri görürsün elbette. Psycho ayarda RT açılınca 70fps normal gibi geldi bana
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videoya kıyasla daha iyi performans alıyorsunuz sanki.

Ray tracing kapatırsan 120leri görürsün elbette. Psycho ayarda RT açılınca 70fps normal gibi geldi bana
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videoya kıyasla daha iyi performans alıyorsunuz sanki.

Benim gördüğüm testler sanırım 16GB olan versiyonuna aitti dediğiniz gibi olabilir. Şu anki aldığım değerleri aşağıya bıraktım. Ama aklıma çok takıldı. Yeni alınan bir ekran kartının üstünde hiç jelatin olmaması normal birşey mi?

Dosya Ekleri

• asda-min (1).PNG
    asda-min (1).PNG
    682,5 KB · Görüntüleme: 41

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı