RTX 4060 Ti hazır sistem önerisi

Hocam bilmeden yorum yapmak yerine aynı sistemlerde 3080 Ti ve 4060 ekran kartlarının karşılaştırmaları dolu internette onlara bakar mısınız? Tamam burada işlemci farkı var diyelim, aynı sistemde olup da sadece ekran kartları faklı olduğu zaman da FPS farkı ortada. Ayrıca rekabetçi oyunların işlemciye yüklenme olayı artık eskide kaldı, artık yüklerinin çoğunu işlemciye falan bindirmiyorlar. Ekran kartı gayet önemli olmaya başladı özellikle CS2 de kendini daha da çok belli ediyor. Şu tarz yorum yapmak ve işlemcin iyi kardeşim demek yerine aynı sistemde kullanılan karşılaştırma videoları var onları izleyin sonra bir daha yorum yapın.
Sırf şurada bile 2 ekran kartı arasında neredeyse %20 fark var. Çözünürlükler ve ayalar kısıldığında oluşan FPS farkı da bu orana göre daha da büyüyecektir. Bu da rekabetçi durumlarda daha fazla FPS farkına ve monitör hertzinden faydalanma olarak önüne çıkacak. 4060'a 7800x3D takıp ekran kartını %100 de kullandırıp işlemciyi %50 de kullanacaksın yine performansını alamayacaksın işlemcinin, ne anladık bu işten. Hiçbir türlü bu ekran kartı sana performans vermiyor. İstersen işlemcini güçlendir yine aynı şey oluyor. Darboğaz sadece işlemcinin ekran kartını besleyememesinden kaynaklı değil, işlemciyi kullanamamak da performans kaybına yol açıyor.
Ayrıca bendeki ekran kartı da 3080 Ti OC versiyonu. Parayı 4060 gibi çöp bir ekran kartına vereceğine bu ekran kartıyla daha iyi performans alırsın. Cyberpunk ultrada 20 FPS'lerde dolanan 4060 Ti, önceki nesil 3080 Ti 50-60 FPS'lerde oynatıyor. OC fark da oluşturuyor tabii.

Hangi Cyberpunk Ultra’da 20 FPS’i geçemiyormuş 4060 Ti? Bir de senin 3x ile 4x serilerinin DLSS farkı hakkında da bir bilgin yok galiba.

Hangi Cyberpunk Ultra'da 20 FPS'i geçemiyormuş 4060 Ti? Bir de senin 3X ile 4X serilerinin DLSS farkı hakkında da bir bilgin yok galiba.

ultrada 40 FPS görse şükreden ekran kartı hocam. Ekran kartının performansı ortadayken bu kadar savunmaya çalışmanın manası yok. Kesinlikle 0'a 4060 alınacağına 2. el temiz çok daha iyi ekran kartları ya da AMD ekran kartları alınır. 3 serisi ile 4 serisi arasındaki DLSS farkı var, ona bir şey demiyorum ama 4060'ın VRAM'i yetersiz olduğundan DLSS farkı da bir işe yaramıyor ki kaldı kı DLSS desteği olmayan oyunlarda o sistem de bir işe yaramıyor.

@387787 Bir mesaj attım 20’den 40’a çıkardın, şimdi de 60 FPS dersin galiba.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
İzlemeni öneririm, gerçek değerleri görebilirsin. 4060 Ti, 1080p ile kullanılması -duruma göre 2K- gereken bir kart haberin olsun.

Kardeşim video beni haklı çıkartıyor ama haberin olsun . Ultra ayarlarda oyun yine 20-30 FPS arası değişiyor. DLSS harici ekran kartının kendi performansına bakar mısın? 22:01 1080p de patates oluyor, 6:01 4K high da patates oluyor. 2K Ultra da yine patates oluyor. Sen bir mesaj atınca 20'den 40'a çıkmıyor. Oradaki değelerin düşüklüğünü söylediğimi anlamaman da garip, edebiyat dersi mi verelim hocam forumda . İstersen 100 mesaj at yine high da 60 FPS göremiyor kart merak etme. Ayrıca ben 3080 Ti ile karşılaştırma yapıyorum sen gelmiş benim dediğimden sadece birini alıp bana bir şeyler söylüyorsun. Bu kartı almak akıl karı değil. 3 serisinde bu kartı tokatlayan bir sürü kart var, utanmasa 1080 Ti'dan hallice olacak kart. Kartın bu kötü performansı, YouTube ve oyuncular arasında bariz şekilde söylenirken bu kartın bu kötü performansına rağmen hala savunmaya çalışman neden acaba . Bu kartı alıp CS de falan stabil 360Hz monitörüyle oynayan görürsen haber eder misiniz lütfen.

Neyse ben yine şu linki buraya koyayım da belki gerçekleri bu sefer görebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…