RTX 4060 Ti i5-14400F oyunlarda düşük FPS oynatıyor

İşletim sistemi
Windows 11

Shijin

Femtopat
Daha fazla  
FiveM, LoL Valorant CS aklınıza gelebilecek çoğu oyunda düşük FPS alıyorum. Anlık droplar geliyor. Bu sistemin orta ayarlarda LoL'de 400FPS alması gerekirken 140 FPS alıyor olmasında bir hata olduğunu düşünüyorum. Her şey performans modunda. Sizce sorun neden kaynaklanıyor olabilir? 32 GB RAM var. Undervolt atılır ekran kartında.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer voltaj/frekans eğrisi fazla kısılmışsa GPU boost frekansına çıkamaz, bu da tüm oyunlarda FPS’i ciddi düşürür.

GPU kullanımı düşükse işlemci darboğazı, arka planda CPU’yu sömüren bir süreç veya RAM’in düşük hızda çalışması ihtimali yüksek.
Ayrıca oyunların düşük GPU kullanması, sürücü/ayar kaynaklı güç limitlerinden de olabilir.
Öncelikle XMP’yi açıp, CPU kullanımını oyun sırasında izleyip test etmelisin.

GPU kullanımı düşükse işlemci darboğazı, arka planda CPU’yu sömüren bir süreç veya RAM’in düşük hızda çalışması ihtimali yüksek.
Ayrıca oyunların düşük GPU kullanması, sürücü/ayar kaynaklı güç limitlerinden de olabilir.
Öncelikle XMP’yi açıp, CPU kullanımını oyun sırasında izleyip test etmelisin.
cpu değeri 50,60 çok nadir 80 görüyor. RAM hızımı nasıl kontrol ederim bilmiyorum 3200 mhz diye hatırlıyorum ama bir arkadaşımın belirtmesi üzerine. GPU ve CPU genel olarak 50 bandıda geziyor full.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı